Piyasalar, Haftaya Altın ve Dövizdeki Düşüşle Başladı

0
39

İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, piyasalardaki son durumu değerlendirirken, haftaya altın ve dövizdeki düşüşle başlandığını söyledi.

Geçtiğimiz hafta faizlerde indirim ya da yükselme yaşanmadığını da hatırlatan Fırat; “Haftaya altın ve dövizdeki düşüş ile başladık. Geçen hafta FED, faizde ne indirim yaptı ne de yükseltti, 0,25 puanda bıraktı ama önümüzdeki günlerde bu faiz artırımının olabileceğini açıkladı. Çünkü Amerika’da enflasyon yüksek çıkmıştı. Aynı durum kendi ülkemizde de mevcut. Merkez Bankası, faizi sabit tutarak indirim yapmadı. Bugün hafta başı, 13.300 lira Dolarla, 14.090 lira Euroyla, 775 lira altınla açılışı yaptık” dedi.

İnsanların alım gücünden kaynaklı işlerin durma noktasına geldiğini de ifade eden Başkan Fırat; “İşin özüne baktığınız zaman piyasalarda sakinlik bir aydır devam ediyor. Bu da insanların alım gücünden kaynaklanıyor. İnsanlar her şeyden önce kendi ihtiyaçlarını karşılamak zorunda daha sonra altına yatırım yapmayı düşünebilirler ancak. İnsanların geçim derdi, kış şartları, artan faturalar derken bize bir şeyler kalmıyor dersek daha doğru olur. Yine de umutsuz olmamak lazım, önümüzdeki günlerde inşallah işlerimiz açılır ama şu anda kuyum sektöründe işler yaklaşık bir aydır durma noktasına gelmiştir. Çoğu esnafımız siftahsız gidiyor desem doğru. Faiz artırımı olsa ne olur olmasa ne olur, önemli olan tekerin dönmesi çarkın dönmesi. İnşallah iyi olur diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here