“Onları Katledenler Hatırlanmalarını Engelleyemediler”

0
99

chp anma1CHP Ailesi Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı Andı

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam edilişlerinin 44. yıldönümünde İskenderun Cumhuriyet Halk Partisi ilçe binasında düzenlenen törenle anıldı.

CHP İskenderun ilçe örgütünde gerçekleştirilen törene, Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ve İlçe Gençlik Kolları Başkanı Cem Karpuz, ilçe, kadın ve gençlik yönetimleri ile partililer katıldı. Anma toplantısında katledilen gençlik önderlerinin bugün de bağımsızlığın simgesi oldukları belirtilerek 44 yıl önce onları katleden anlayışın bugün hatırlanmalarını engelleyemediği belirtti.

Anma töreninde konuşan Milletvekili Mevlüt Dudu, Gezmiş, Aslan ve İnan’ın temsil ettiği değerlerin yaşadığını belirtti. İskenderun İlçe Gençlik Kolları Başkanı Cem Karpuz da yaptığı konuşmada; “Bugün 6 Mayıs 2016. Türkiye tarihinin unutulmaz ve asla unutulmayacak kara günlerinden biri. Bundan 44 yıl önce, 68 gençlik hareketinin 3 yiğit öğrenci önderi ABD emperyalizmi ve onun Türkiye´de işbirlikçileri tarafından idam edildi. Aradan 44 yıl geçmesine karşın yitirdiğimiz yoldaşlarımızın fiziksel varlıkları bugün aramızda değilse bile onların düşünce ve inançları bütün canlılığı halkımızın bağrında bayraklaşarak yaşamaktadır.

chp anma2

Tam bağımsız ve gerçekten demokratik Türkiye için Samsun’dan Ankara’ya yürüyen, kardeşlik için Hakkari’de Zap suyuna köprü yapan, emperyalizme direnerek işgalci ve emperyal ABD askerlerini denize döken Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, yani üç fidan sehpalarını hiç tereddüt etmeden kendileri tekmelediler. Onlar ki, 68 kuşağının öğrenci liderleri olarak ABD güdümlü sömürüye başkaldırmış, halkımızın yoksulluğuna itiraz etmiş ve ülkemizin kırmızı çizgilerine sahip çıkmıştır. Tam 44 yıl önce onları katleden faşist zihniyet, onların hatırlanmasını engelleyememiş, o gün asılan devrimci liderler, ardından gelen nesillere ilham olmuştur. Onlar Türkiye emekçisi işçilerimiz, köylülerimiz, halk için mücadele ettiler. Gezmiş, Aslan ve İnan’ın idam edilmeleri demokrasimizin bir ayıbıdır. 6 Mayıs Türk tarihinde kara bir lekedir” diye konuştu.

Arsuz İlçe teşkilatında da Deniz Gezmiş ve arkadaşları düzenlenen toplantıda anıldı. Fotoğraflarının yer aldığı masada mumlar yakılarak karanfiller bırakıldı, kendileri için yazılan ağıt seslendirildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here