Ölen Köpek Kuduz Çıkınca İskenderun Risk Bölgesi İlan Edildi

0
180

kuduz vakası1Kentimizde bir sokak köpeğinin kuduz olmasının anlaşılmasıyla bölge 6 ay boyunca ‘Kuduz risk Bölgesi’ ilan edildi.

İskenderun’da da özel bir hastanenin bahçesinde bulunan bir sokak köpeğinden şüphelenen vatandaşlar, belediyeye haber verdi. İskenderun Belediyesi Hayvan Bakım Birimi tarafından barınağa götürülen köpeğin, iki gün sonra ölmesinden şüphelenen yetkililer, köpeği Adana Veteriner Araştırma Enstitüsüne gönderdi. Yapılan incelemede köpekte kuduz virüsüne rastlandı.

Bunun üzerine ilçede Sağlık Zabıta Komisyonu kurularak, İskenderun kuduz için riskli bölge ilan edildi. İlçenin giriş ve çıkışlarına ‘Kuduz risk bölgesi’ yazılı tabelalar asılırken, riskli bölge uygulamasının 6 ay süreceği belirtildi.

Veteriner Özkan’dan Kuduz Vakaları Hakkında Açıklama

İskenderun Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol müdürü V. Veteriner Hekim Fevzi Özkan, basında çıkan kuduz ve karantina olaylarına açıklık getirdi. Hassa’da ölümle sonuçlanan kuduz vakasının İskenderun’da yaşanan kuduz vakası ile bir ilgisinin olmadığını ifade eden Özkan, konuyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu;

“İskenderun Belediyesi Veteriner Birimine bağlı köpek toplama ekibi 24.05.2015 tarihinde Numune Mahallesinden sahipsiz başıboş köpek almıştır. Alınan köpeğin saldırgan tavırlarından dolayı şüphelenmiş ve İskenderun Belediyesi Hayvan Barınağında karantinaya alınmıştır. Şüpheli köpeğin karantinada ölmesi üzerine durum İskenderun Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne bildirmiştir. Laboratuarda kuduz teşhis edilmesi üzerine İskenderun Kaymakamlığı başkanlığında İlçe Hayvan Sağlık Zabıta Komisyonu 04.06.2015 tarihinde toplanarak gerekli yasal kararları almıştır.

İlçemizde bu karar doğrultusunda gerekli çalışmalar sürdürülmektedir. Belediyemiz sahipsiz başıboş köpek ve kedileri toplamakta karantina altına almakta ve karantina sonucunda kuduz aşıları yapılmaktadır. İlçemizde sahipli köpeklerin sokaklarda başıboş bırakılmaması ve mutlaka aşılanması gerekmektedir. İlçe Tarım Müdürlüğü ve İskenderun Belediyesinde ücretsiz kuduz aşısı yapılmaktadır.  Son günlerde Ulusal basında çıkan ve maalesef ölümle sonuçlanan kuduz vakası Hassa İlçesinde gerçekleşmiştir. Yaklaşık bir ay önce Hassa’da gerçekleşen ısırık vakası sonucunda çocuğun durumundan şüphelenilmesi üzerine İskenderun Devlet Hastanesine getirilmiştir. Bu ısırık vakasının İskenderun da ki kuduz hastalık çıkışı ile bir ilgisi yoktur.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here