“Okulların Açılması, Gerekli Tedbirlerin Alınması ve Uyulmasına Bağlı”

0
62

Eğitim-Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal; “Okulların Açılması, Gerekli Tedbirlerin Alınması ve Uyulmasına Bağlı”

Eğitim-Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal, yeni eğitim öğretim takviminin açıklanmasının ardından yaptığı değerlendirmede; Bilim Kurulu tavsiyeleri doğrultusunda, Milli Eğitim Bakanlığının telafi eğitiminin uzaktan eğitim uygulaması ile yürütülmesi ve yüz yüze eğitime ise 21 Eylül’de geçilmesi kararını olumlu bulduğunu açıkladı.

Okullarımızın açılabilmesi için yöneticiler tarafından gerekli tedbirlerin alınması gerektiğinin de altını çizen Ünsal; “Sendikamızın da aylardır yaptığı anket, çalıştay, görüşme benzeri yöntemlerle ortaya koyduğu görüş, bu koşullarda 31 Ağustos’ta yüz yüze eğitimin başlayamayacağı yönünde idi. Bu açıdan Milli Eğitim Bakanlığınca, Bilim Kurulu tavsiyeleri doğrultusunda telafi eğitiminin uzaktan eğitim uygulaması ile yürütülmesi ve yüz yüze eğitime ise 21 Eylül’de geçilmesi kararını olumlu buluyorum.

Her zaman önceliğimiz öğrencilerimizin, eğitim emekçilerinin ve toplumun sağlığıdır. Ancak 21 Eylül’de yüz yüze eğitimin başlayabilmesi, okullarımızın açılabilmesi için yöneticiler tarafından gerekli tedbirler alınması ve tüm toplumun da salgın tedbirlerine uymasına bağlı olacaktır” şeklinde ifadeler kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığının Programı Belli Oldu

21 Eylül’de okulları açmayı planlayan Milli Eğitim Bakanlığının programı da belli oldu. Her şey yolunda giderse ilk olarak okulöncesi, ilkokul birinci ve ikinci sınıflar okula başlayacak. Üç hafta bu öğrencilerin durumuna bakılacak. Her şey yolunda giderse bu kez sınava girecek öğrenci gruplarına öncelik tanınacak. Yani Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) hazırlanan 8 ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan 12’nci sınıflar okula çağrılacak.

Öğrenciler 2 gün okula gelecek. Sınıflar yine yarıya bölünecek. 30 kişilik sınıfın A grubu Pazartesi-Salı, B grubu Perşembe-Cuma yüz yüze eğitim için sınıflarda olacak. Geri kalan zamanlarda evden, uzaktan eğitim takip edilecek.

Bakanlık okulda hijyen ve güvenlik için personel alımını bu sürede arttırmayı planlıyor. Öğrencilerin okula geldiği gün sayısı azalacak. Ders saatleri de 40 dakikadan 30 dakikaya indirilecek. Ama öğrencinin okulda kalacağı sürenin uzatılması da planlamalar arasında yer alıyor.

Seyreltilmiş Müfredat Hazırlığı

Talim Terbiye Kurulu da müfredatın seyreltilmesi için şu anda çalışıyor. Bu yıl öncelikli kazanımların neler olacağına bakılıp, müfredatta da seyreltmeye gidiliyor. Yüz yüze eğitimde özellikle alt sınıftan üst sınıfa geçerken temel olabilecek, ilişkilendirilecek konular öncelikli anlatılacak. Yeni ‘kazanım haritaları’ oluşturularak alt ve üst sınıflarla ilişkileri kurulup müfredat seyreltilecek. Kitaplar daha önceden basıldığı için bir değişiklik olmayacak. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here