Öğretmenler Günü Törenlerle Kutlandı

0
212

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanı verilmesinin ardından kutlanmaya başlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü, cumartesi günü törenlerle kutlandı.

Öğretmenler günü nedeniyle tertip edilen resmi törenler kapsamında ilk olarak Atatürk’ün manevi huzuruna İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu tarafından çelenk sunuldu ve ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşımız okundu.

Anıt Alanındaki çelenk töreninin ardından İskenderun Belediye Kültür Sarayında bir tören düzenlendi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende daha sonra günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un kutlama mesajının okunmasının ardından protokol konuşmaları yapıldı. Aday öğretmenler ve emekli öğretmenler adına konuşmaların yapılmasının ardından emekli öğretmenlere Hizmet Şeref Belgeleri verildi, mesleğe yeni başlayan öğretmenler de yemin etti.

Resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verildiği törende son olarak Tosçelik Fen Lisesi öğretmenleri ile öğrencilerinin hazırladığı “Öğretmen” adlı oratoryo sahnelendi.

Resmi törenlerin yanı sıra, okullar da kendi bünyelerinde çeşitli kutlamalar yaptı. Öğretmenlerle ilgili şiirler okuyan öğrenciler, öğretmenlerinin gününü kutlarken, veliler de hazırladıkları pastaları, okul aile birlikleri önderliğinde öğretmenlere sundular. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here