İskenderun Kadın Platformu Üyeleri Şiddete Karşı Bir Araya Geldi

0
220

Gör; “Korkmuyoruz, Susmuyoruz, İtaat Etmiyoruz”

İskenderun Kadın Platformu Üyeleri, yaşamın her alanını dönüştürme, şiddetsiz bir dünyayı örme iddialarıyla alanlardaydı.

Eski bit pazarı önünde toplanan platform üyeleri, ‘Korkmuyoruz, susmuyoruz, itaat etmiyoruz’, ‘Kadınız, anayız, barıştan yanayız’, ‘Erkek adalet değil gerçek adalet’ gibi sloganlar atarak yürüyüş gerçekleştirdiler. Boyacılar Parkına kadar yürüyen platform üyesi kadınlar burada bir basın açıklaması gerçekleştirdiler.

Tüm dünyada devletlerin uyguladıkları baskıcı politikalarla kadına yönelik şiddetin boyutları ve dozajının arttığını savunan kadınlar, ataerkil kapitalizme ve yarattığı şiddetin her türlüsüne karşı; savaşa, tacize, tecavüze, yoksulluğa, hakların yok edilmesine, eşitsizliğe ve gericiliğe karşı bir kez daha alanlarda olduklarını haykırdılar.

Platform adına açıklamayı yapan İskenderun Kadın Platformu Dönem Sözcüsü Feyruz Gör, kadın erkek arasındaki var olan eşitsizliğin daha da derinleştirilmeye çalışıldığını öne sürerek, eldeki te yasa olan 6284 No’lu Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Yasasının da yok edilmeye çalışıldığını kaydetti.

Haklarına ve hayatlarına sahip çıkacaklarını, aileye köle olmayacaklarını vurgulayan Gör; “Tekçi, gerici ideolojisi doğrultusunda toplumu daha kolay denetlemek ve yönetmek için kadını aile içerisine hapsetmeyi amaçlayan AKP iktidarı, bu uğurda hukuksuzlukta sınır tanımıyor, devletin tüm imkânlarını adeta seferber ediyor. İki yıllık OHAL süresince KHK’ler eliyle kadın kurumsallaşmasına ve örgütlenmesine dönük saldırılar bunun en yakın örneğidir.

Halk iradesine kayyumlar atanmış, kadın belediye başkanları, milletvekilleri tutuklanmış, kadınların iradesine dönük sayısız hak gaspı gerçekleştirmiştir. 24 Haziran sonrası geçiş yapılan Tek adam rejimiyle kazanılmış haklarımızı hedef alan uygulamalar bu kez de TBMM işlevsiz bırakılarak cumhurbaşkanlığı kararnameleri ile düzenlenmektedir” şeklinde konuştu.

Aile değil kadın olduklarını ve ‘Kadın Bakanlığı’nda ısrarcı olduklarını kaydeden Gör; “Erkeğin tekelinde bir aile ve ülke anlayışında kadını kaderiyle baş başa bırakan bir bakanlığın üreteceği tek şey kadın düşmanlığıdır. Biz, toplumsal cinsiyet eşitliği perspektifini esas alan ve kadınlarla birlikte politikalar üreten, bir kadın bakanlığının acilen kurulmasında ısrar ediyoruz. AKP’nin kadınlara  dayattığı sınırları kabul etmiyoruz. Laiklikten ve seküler yaşamdan vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Çalışma yaşamında da, ayrımcılığı ve eşitsizliği en derin kadınların yaşadığını ifade eden Gör; “AKP’nin politikalarıyla derinleşen ekonomik krizin en ağır sonuçlarını biz kadınlar yaşıyoruz. İşgücü piyasasında ilk gözden çıkarılan kadınlar olurken, ev geçiminin ağırlığı en çok kadınlar üzerine kalmakta, tasarruf yaparken de ev içi çalışma yükleri katlanmaktadır. Krizin faturasını bizlere ödetmeye çalışanlara buradan bir kez daha sesleniyoruz: Faturayı krizi yaratanlar ödesin, biz ödemeyi reddediyoruz!” diye konuştu.

Emeğimiz, Bedenimiz, Kimliğimiz Bizimdir!

İskenderun Kadın Platformu Dönem Sözcüsü Feyruz Gör konuşmasını; “Özgürlüğümüze, bedenimize, hayatımıza, kadın mücadelesine yönelik saldırıları; bizlere reva görülen bu düzeni kabul etmiyoruz! Sözümüzü örgütleyebilme, yan yana gelme ve hayatı değiştirme iradesinde ve iddiasındayız. Sen de gel,  güç kat “Elele Kadın Dayanışmasıyla Şiddetsiz Bir Dünyaya”  birlikte yürüyelim. Yaşasın kadın daynışması, yaşasın örgütlü mücadelemiz” diyerek sonlandırdı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here