Muhsine Korkmaz ve CHP İskenderun Belediye Başkan Aday Adaylığı

0
624

CHP İskenderun Kadın Kolları Başkanı,  Opr. Dr ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Muhsine Korkmaz, İskenderun Belediye Başkan aday adayı olmaya karar vermiş. Öncelikle Sayın Muhsine Korkmaz’ın kararı hayırlı olsun. Siyaset zor bir uğraş ve oldukça meşakkatli bir sanat. Ancak Opr. Dr. Muhsin’e Korkmaz, siyaset alanında da elini taşın altına koymaya kararlı görünüyor. Muhsin’e hanımın adaylığını, yerel de otuz yılı aşkın bir gazeteci olarak hizmet vermiş birisi olarak, kendi adıma olumlu buluyorum. Kendi branşında 40 yılı aşkın hizmeti olan üstelik uzman hekimliğinin çok önemli bir bölümünü devlet hastanelerinde geçiren birinin İskenderun ve havalisinde, bölgede tanınmışlık sorunu olmaz diye düşünüyorum…

*İskenderun Belediyesi’ne Bir Bayan Eli Değebilir

İskenderun Belediyesi kurulduğu günden beri İskenderun Belediyesi’ne başkanlık makamını temsil anlamında kadın eli değmedi. Opr. Dr. Muhsine Korkmaz şayet aday adaylığı sürecini başarıyla geçer CHP İskenderun Belediye Başkan adayı olur ve seçimi kazanırsa bu kez İskenderun Belediyesi bir bayan tarafından yönetilecek, yerel yönetime, en üst düzeyde bir bayan eli değecektir.  

Muhsine Korkmaz Hipokrat yemini etmiş uzman bir hekimdir. Dolayısıyla hastalara eşit davranmasını bilen bir doktordur. Şimdi eşit yaklaşımını belki de yerel yönetimlerde gösterecek ve bütün bir İskenderun halkını, kucaklamasını bilecektir. Muhsine Korkmaz pek çok nedenden dolayı siyasi yelkeni rüzgar alabilecek bir aday adayıdır. Önce kendisinde ana şefkati vardır. Sonrasında torun sevgisini yaşayan biri olarak babaannedir. Başarılı bir hekim olarak hasta şefaatine her daim özen göstermiştir. Şimdi bu köklü şefkati İskenderun yaşayanlarının geneline verebilir, her yaştan herkesin psikolojisini ve hizmet beklentisi bilerek yerel hizmetlerine başlayabilir. Aydın ve Gaziantep’te olduğu üzere İskenderun Belediye Başkanlığı görevini, bir bayan olarak layıkıyla yapabilir.

*Muhsine Korkmaz “Önümüzdeki Zaman Dilimi İçinde Projelerimi Açıklayacağım”

Opr. Dr. Muhsine Korkmaz’la yaptığım bir sohbette, Muhsine hanım şunları ifade etti; “CHP’den İskenderun Belediye Başkan aday adayı olmaya karar verdim. Yıllardır İskenderun’da uzman hekimlik yaptım. Eşim Bülent Düzgün Korkmaz siyasetin içinde oldum. İskenderun yaşayanlarının ve partimin beni tanımada çok fazla güçlük çekeceklerini düşünmüyorum. Güzel ilçemiz İskenderun’un yaklaşık 250 bin nüfusu ve 170 bin seçmene sahiptir. Seçmen kitlesinin % 65’i Türkiye’nin değişik yerlerinden gelip İskenderun’a yerleşmiştir. İskenderun âdete küçük İstanbul’dur ve kozmopolit bir yapıya sahiptir. Partim CHP ve İskenderun seçmeni bana ‘olur’ verirse Hekim olmanın, kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olmanın verdiği sorumluluk gereği İskenderun halkına eşit yaklaşacağım ve tüm mahallere eşit hizmet vermenin gayretinde olacağım. Önümüzdeki zaman dilimi içinde İskenderun ve çevresi için düşündüğüm bazı projeleri kamuoyuna açıklayacağım. Makamda çok oturan değil daha çok halkla iç içe olan bir belediye başkanı olma niyetindeyim.  Sürekli hizmet projeleri üreteceğiz. Herkesin fikir, öneri ve projesine açık olup, herkesi dinleyeceğiz. Uygun olan projelerin yaşama geçmesi gayretinde olacağız…”

*Sıkı Bir Çalışmayla Yerel Yönetim Tekrar CHP’ye Kazandırılabilir

Opr. Dr. Muhsine Korkmaz’ın başka anlattıkları da var. Ben onu istekli, arzulu ve kararlı gördüm.CHP’nin Hatay’da, İskenderun’da Suzan Şahin gibi bir bayan milletvekilinden sonra neden İskenderun’da bir bayan belediye başkanı olmasın? Kadın erkek eşitliğine büyük önem veren, siyasette kadın kotasına riayet eden Cumhuriyet Halk Partisi, bir Cumhuriyet Kadınıyla, bir Cumhuriyet hekimiyle neden İskenderun’da yerel seçim kazanmasın? Sıkı bir çalışma, el ele, omuz omuza verilecek siyasi bir çalışma Muhsine Korkmaz ile İskenderun Belediyesi’ni yeniden İskenderun’a kazandırabilir.

*Belediyedeki Hanım Eli, CHP’yi İskenderun’da Zafere Taşıyabilir

CHP İskenderun Belediye Başkan aday adayı Muhsine Korkmaz ana gibi ana, sevecen bir babaanne zarif bir eş ve nihayetinde yerel hizmetlerdeki sorunlardan korkmaz bir anlayışla, belediye başkanlığı hizmetine taliptir. Mutlu aile tablosunu, mutlu yerel yönetime, mutlu belediyeciliğe dönüştürmek arzusundadır.  Ben kendi adıma Muhsine Korkmaz’ı İskenderun Belediye başkanlığı makamına yakıştırıyorum. Elbette karar İskenderun seçmeninindir, CHP İskenderun, Hatay İl Teşkilatınındır, CHP Bölge milletvekillerinindir, CHP Genel Başkanı ve parti üst düzey yönetimi ve kurmaylarının kararıdır. İskenderun’a genel siyaset sonrası yerel siyaset ve hizmet anlamında, belediye başkanlığını temsil manasında bir hanım eli değmesi, CHP’yi İskenderun’a açık ara zafere taşır diye düşünüyorum…

*Annem, Eşim ve İki Oğlumun Doktordur

Opr Dr. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Muhsine Korkmaz, bugün 26 ve 28 yaşlarında olan iki erkek evladımın doğum öncesinde, sonrasında ise bizzat doğum doktorudur. Annemi ve eşimi ameliyat etmiştir. Benim aile örneğimde olduğu üzere Uzman hekim Muhsine Korkmaz pek çok ailenin dört veya en az iki ferdine sağlık hizmeti vermiştir. Doğum yaptırdığı dünün çocukları bugün birer meslek sahibi, yetişkin fertler olarak, kızlı erkekli, her alanda ülkeye ve millete yararlı bireyler olarak yollarına devam ediyorlar. Ne mutlu Muhsine Korkmaz hanımefendiye.

Son sözüm şudur. CHP İskenderun’da, yerel seçimlerde Muhsine Korkmaz ile kenetlenmek, CHP’li bölge milletvekillerinin desteği, ortak bir çaba ve tavır şartıyla,  yerel seçimleri kazanabilir. Başarılar Muhsine Korkmaz. Hakkınıza hayırlısı olsun…

Muhsine Korkmaz Kimdir?

Muhsine Korkmaz 1954 Çankırı doğumludur.  Çankırılı olan Muhsin’e Korkmaz’ın babası, Kastamonu, Gölköy Köy Enstitüsü mezunu bir öğretmendir. Annesi ev hanımıdır. Muhsine Korkmaz ilkokul ve ortaokulu Dikmen Ankara’da, liseyi de yine Ankara Kız Lisesi’nde tamamlamıştır. 1977 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı yıl ihtisas imtihanını kazanarak, Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Hastalıkları Hastanesi’nde (Büyük Doğum Hastanesi) ihtisasa başladı.

Eşi Bülent Düzgün Korkmaz, İskenderun Demir ve Çelik Fabrikaları’nda çalıştığı için eş durumundan dolayı İskenderun Devlet Hastanesi’nde, Kadın Doğum Uzmanı olarak göreve başladı. Opr.Dr. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Muhsine Korkmaz 13 yıl İskenderun Devlet Hastanesi, 12 yıl da SSK eski hastanesinde olmak üzere toplam 25 yıl hizmet verdi. Emekli olduktan sonra Kırıkhan Özel Can Hastanesi’nde göreve başladı. 2017 yılında bu özel hastaneden ayrılarak CHP içerisinde siyasete başladı.

Daha önce CHP İlçe Kadın Kolları üyesi olan, Opr. Dr. Muhsin’e Korkmaz, üye bazında yapılan seçimle 3 Ocak 2018 tarihinde CHP İskenderun İlçe Teşkilatı Kadın Kolları başkanlığına seçildi. Halen CHP İskenderun Kadın Kolları Başkanı olarak görevine devam eden Muhsine Korkmaz, CHP İskenderun Belediye Başkan aday adayı olarak siyaset hizmetini sürdürmek istiyor. Opr. Dr. Muhsine Korkmaz, 40 yılı aşan mesleki hizmetiyle, İskenderun ve havalisiyle bölgede isim yapmış bir uzman hekim olmanın haklı gururunu yaşıyor.

Muhsine Korkmaz’ın eşi Bülent Düzgün Korkmaz’da, 40 yıldır İskenderun’da yaşayan bir isim. Eş Bülent Düzgün Korkmaz, CHP içinde değişik kademelerde görev yaptı. Belediye Meclis üyeliği, Belediye Başkan Vekilliği, CHP Parti Kurultay Delegeliği, Milletvekili aday adaylığı ve Milletvekilliği adaylığı yaptı.

Opr. Dr. Muhsine Korkmaz, İnşaat Mühendisi olan bir erkek evlat ile Hukuk Fakültesi mezunu bir kız çocuk annesidir. Muhsine Korkmaz aynı zamanda, erkek çoğundan bir kız, bir erkek olmak üzere iki torun sahibi babaannedir.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here