MKÜ Rektörü İTSO Yönetimini Ziyaret Etti

0
61

itso-mkü ziyaretHatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) yönetimini ziyaret ederek yeni yönetime görevlerinde başarılar diledi. Suriye olayları ve Hatay’da yaşanan olayların ardından halk ile sürekli bir araya geldiklerini vurgulayan Rektör Güder, “Birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeliyiz. Hatay, çok sayıda tarihi ve kültürel yapıyı bir arada barındıran barış ve hoş görü kentidir. Bu bağlamda eğitimlerimiz de her hangi bir aksama olmadan devam etmektedir” dedi.

İskenderun Üniversitesi için Altyapı şart

Şehre kazandırılan fakültelerin artması ve İskenderun Üniversitesinin kurulma aşamasına da değinen MKÜ Rektörü Güder, “Üniversitelerin kurulmasında sağlam alt yapı oluşturmak içi çaba sarf ediyoruz. Ve çalışmalarımız bu yönde” dedi. Hatay’da denizcilik sektörü adına önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Rektör Güder, “Denizcilik fakültemize donanımlı bir geminin yapım aşaması da devam ediyor. İTSO yönetiminin şehre kazandırdığı fakülteler ve eğitime verdiği destekten dolayı da ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi. Hatay ve çevre ilçelerini gezerken, o şehrin Yöneticilerini de yanlarına alarak o bölgedeki konuların işleyiş şekillerini öğrenmek için çaba sarf ettiklerine dikkat çeken Rertör Güder, “Denizcilik Fakültesi ve diğer fakültelerin de kurulması ile İskenderun Üniversitesinin alt yapısı hazırlanmış oluyor” şeklinde konuştu

İskenderun Eğitim Yönünden Potansiyel Şehir

 Üniversite öğrencisi için şehrin dokusunun ekonomik alt yapısının büyük önem arz ettiğini kaydeden Rektör Güder; “Bizim avantajımız şehrimizin sanayi ve bir liman şehri olması,  çok sayıda kültürel yapıyı bir arada barındırmamızdır, sizin bize vermiş olduğunuz değer esas itibari ile öğrencilerin burada gördükleri eğitimin yanında götürecekleri değerler daha farklı bir anlam ifade etmektedir. Doğru paylaşım, doğru fikir atmosfer ve kültür ortamında gerçekleşecek yüksek öğretim her şeyden daha önemlidir. Bu nedenle burası çok zengin bir yapıya sahip. Öğrencilere yüksek öğretim sunan çoğu ilden daha büyük ve daha gelişmiş bir şehirdir.  Burası İstanbul ayarında bir yüksek öğretimi sunabilecek bir yere sahiptir” dedi. Rektör Güder, üniversitelere destek veren kuruluşlara da teşekkür etti.

Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren İTSO Başkanı levent Hakkı Yılmaz ise, “Birlik ve beraberliği daha çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde, şehrimize ve insanlarımıza daha iyi ne gibi hizmetler yapabiliriz bu konular ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Oda olarak üyelerimize ve halkımıza yaptığımız faaliyetleri anlatıyoruz ve Özellikle oda olarak üniversitelerimize gerekli desteği de veriyoruz. İskenderun Üniversitesinin de bir an önce alt yapı çalışmalarının bitirilerek tamamlanmasını arzu ediyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here