Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u Ölümünün 79. Yılında Anıldı

0
112

mehmet akif ersoy1Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından, milli şairimiz olan Mehmet Akif Ersoy’un ölümünün 79. yılı münasebetiyle kısa adı Hatay Mesleki Eğitim Kursları olan HATMEK’te anma etkinliği düzenlendi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın, sosyal medya hesaplarından ölüm yıldönümünü saygıyla andığı İstiklal Marşımızın yazarı büyük milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinliği, Mehmet Şahutoğlu’nun yaptığı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Günal: “Onun Fikirlerini Sahiplenerek Millet Olarak Barış İçinde Yaşayacağız”

HBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Sait Günal anma etkinliğinde yaptığı açıklamada, “Bugün milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ölümü üzerinden 79 yıl geçmesine rağmen düşünceleriyle, maneviyatıyla, kişiliğiyle bugünümüze ve geleceğimize ışık tutmaya devam ediyor. Zor günlerden geçtiğimiz bu günlerde geriye dönüp bakmamız ve örnek almamız gereken Mehmet Akif Ersoy ve onun gibi büyüklerimizdir. Bizler de attığımız her adımda Mehmet Akif Ersoy gibi düşünmeye ve sorumluluk almaya çalışıyoruz.

mehmet akif ersoy2

Bizler sorumluluk sahibi olan bireyler olarak zalimin karşısında durarak edebimizden ödün vermemeyi ondan öğrendik. Bir olup her türlü zorluğa ve baskıya baş kaldırmayı Akif’ten öğrendik. Onun fikirlerini sahiplenerek ve yaşatarak millet olarak barış içinde ve sağlık içinde yaşayacağımız günler çok uzak değil. Yaşadığı dönemde ortaya koyduğu eserleriyle hem çağdaşlarına hem de bizlere yol gösteren Mehmet Akif Ersoy’un önünde saygıyla eğiliyor ve kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Bugünü organize eden öğretmenlerimize ve Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Ersoy’un Hayatı Öğrencilere Slayt Sunumuyla Anlatıldı

Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan slayt sunumunun yapıldığı anma etkinliğinde, Milli Şair Ersoy’un hayatı hakkında bilgiler veren Şair Ali Parlak, öğrencilerin İstiklal Marşımızın yazarıyla ilgili bilgilerini de ölçen sorular sordu.

HBB Mehter Takımı’nın da anma etkinliğinde yer aldığı etkinliğin ardından HBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Sait Günal, Şair Ali Parlak’a çiçek takdim etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here