Milli İttifak Hatay’da Aday Tanıtım Şöleni Düzenledi

0
128

milli ittifak9Seçimlere ‘Milli İttifak’ olarak girme kararı alan Saadet ve Büyük Birlik Partisi, Hatay’da Aday Tanıtım Şöleni düzenledi. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan ile Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal’ın da katıldığı toplantı yoğun bir katılım ve büyük bir coşku ile Antakya’da Hatmek Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, toplantıda yaptığı konuşmada, Ortadoğu’nun darmadağın edildiği, Müslümanların ezildiği, karanlık ve karışık bir süreçten geçtiklerini belirtti. Doğan; “Yer altı kaynakları, coğrafi özellikleri, tarihi geçmişi, genç nüfusu bakımından dünyanın en muhteşem zenginliklerine sahip olan Türkiye’de, karnını doyuramayıp, iş bulamadığı, bankaya borcunu ödeyemediği için intihar eden, boşanan ya da şiddet uygulayanların olduğu bir süreçten geçiyoruz. Osmanlının varisi Türkiye’nin ABD’nin şamar oğlanı haline gelen bir süreçten geçiyoruz. 13 yıllık Ak Parti hükümeti, kendisine oy verenlerin hoşuna gidecek cümleler kurdu ama kendisini iktidara getiren güçlerin hoşuna gidecek kanunlar çıkardı” dedi.

Öcalan ile Görüşenlerin Terörist Olması Gerekmez miydi?

Suriye’de oynanan oyunu gördüklerini de kaydeden Doğan; “Bu oyunu gördüğümüz için Esad’ı uyardık, bize Esat’çı dediler. Biz, Esad’ın zalim olduğunu bilmiyor muyuz? Evet, biliyoruz ama bildiğimiz bir şey daha var ABD’nin daha zalim olduğudur. Esad’a gidip uyardığımız için Esatçı oluyorsak, 30 bin insanın katili Öcalan ile görüşen AKP’liler terörist olması gerekmez miydi?” diye konuştu.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal ise; “Bize bu ittifakı yapamazsınız dediler, sebebi korktukları için. Elhamdülillah bu ittifakı gerçekleştirdik. Şimdi iktidar oluruz diye korkuyorlar. Allah’ın izni ile bu ekip barajı değil sıratı düşünen bir ekiptir. Bu ittifak Merhum Erbakan ve Yazıcıoğlu’nun emaneti ile kurulan bir ittifaktır. Sürüne-sürüne, çırpına-çırpına bedel ödeye-ödeye de olsa geleceğiz. Örneği Necmettin Erbakan’dır” şeklinde konuştu.

Hükümetin HDP ile halkın önünde laf dalaşı yapıp masa altında işbirliği yaptığını da iddia eden Kartal; “Asgari ücretli açlık sınırı altında yaşarken, cam şişede su içen, günlük 40 bin TL elektrik faturalı sarayda oturan Sayın Cumhurbaşkanına soruyorum şimdi, şehit anaları ile göz göze gelebilir misiniz? Fakir fukara, asgari ücretli ile göz göze gelebilir misin? Erdoğan, fakir fukaranın oyunu alıp iktidara geldikten sonra kendisine saray yaptıran tek Cumhurbaşkanıdır” dedi.

milli ittifak10

Alternatif Yok Diyenlere İşte Alternatif

Milli İttifak 1. Sıra milletvekili adayı Yrd. Doç. Dr. Necmettin Çalışkan ise Merhum Necmettin Erbakan ve Muhsin Yazıcıoğlu’nu anarak başladığı konuşmasında; “Bugün Türkiye çapında tarihi bir olay olarak başlamış olan bu kutsal milli ittifakın Hatay’daki ilk adımını atıyoruz. Yıllardır, iyisiniz, samimisiniz, temizsiniz en doğru sizsiniz ama alternatif yok diyenlere, işte alternatif diyoruz. Bu ittifak dalgası tüm Türkiye’de yayılmaya başladı. Bugün Kuran ile dalga geçenlerden hesap soracağız. Ülkede aç insanları işitmeden, işsizleri düşünmeden, köylünün halinden anlamdan katrilyonca israfların, sarayların hesabını soracağız. Irakta milyonlarca insanın katledilmesine ortak olanların hesabını soracağız” dedi.

Dış Güçlerin Boyunduruğundan Kurtulmak…

Milli İttifak 2. Sıra Milletvekili Adayı Nevin Zeytineli de konuşmasında “Sahte gündemleler insanı oyalamak yerine bütün gücümüzle mücadele edeceğimize söz veriyoruz. Karanlık oyunları bozmak, dış güçlerin boyunduruğundan kurtulmak, müreffeh, tam bağımsız bir büyük Türkiye için, tamamen yerli olan bu milli ittifaka tüm halkımızı davet ediyorum. Ya bu kutsal birliği sağla Müslüman ya da ömür boyu ağla Müslüman” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra Milli İttifak adayları Yrd. Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Nevin Zeytineli, Metin Yeşilkaya, Yaşar Narlı, Atilla Erol, Fatih Özer, Medet Rençber, Bestami Avcı, Nurettin Hocaoğlu ve Mustafa Ertaç’ın halkı selamlaması ve Sanatçı Yusuf Karaburç’un konseri ile toplantı sona erdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here