MHP’li Gül, STK’ları Ziyaret Ediyor

0
92

mhp-ziyaret2“Sorunların Çözümünde Ortak Yolla Hareket Edeceğiz”

Seçim çalışmalarına biraz daha hız veren MHP İskenderun Belediye Başkan Adayı İbrahim Gül, mahalle ziyaretleri ile tabana inerken bir yandan da sivil toplum örgütlerini de ziyaret ediyor. Dün kentte bir dizi ziyaretler gerçekleştiren Belediye Başkan Adayı Gül, sivil toplum örgütlerinin görüş ve düşüncelerinin kendileri için çok önemli olduğuna vurgu yaparak, onlarla birlikte hareket edeceklerini belirtti.

Esnaf odaları ziyaretleri kapsamında Kuyumcular ve Saatçiler Odasını ziyaret eden MHP Adayı Gül’ü Oda Başkanı Uğur Fırat ve oda yönetimi karşıladı. İbrahim Gül’e, ‘değerli kardeşim’ diyerek hitap eden Oda Başkanı Fırat, çıktığı bu yolda başarılar diledi. Kendisini canı gönülden karşılayan Oda Yönetimine teşekkür eden Belediye Başkan Adayı Gül; “Bu bir yarış, yerel seçimlerde belediye başkanı olmak için yola çıktık. Bu görev bana verilir ise esnaf odalarının ekonomik alanda büyümesine ve rahatlamasına katı sunacak programları hayata geçireceğiz. Yönetim anlayışımızda sizler olacaksınız! Esnafı ilgilendiren konuları sizlerle ortak bir yolla çözüme gideceğiz” dedi.

Santraller Ne İnsan Ne de Çevre Açısından Uygun Değildir

Daha sonra İskenderun Çevre Koruma Derneğini ziyaret eden Belediye Başkan Adayı Gül, burada çevrecilerle bir araya geldi. Gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Dernek Başkanı Barış Sönmez; “Temenni ediyoruz ki yerel seçimler sonunda İskenderun ve sizin için en iyi olur!” dedi. Çevre konusunda İskenderun ve körfezinde yaşanan gelişmelere değinerek bu konularda destek isteyen Dernek Başkanı Sönmez; “İskenderun körfezine 13 tane termik santral kurulması planlanıyor. Sanki İskenderun çevresi çok temizmiş gibi bu kadar çok fazla kuruluyor. Kaldı ki ülkemizin 3. kirli bölgesidir burası. İstihdam sağlayacağı söyleniyor. Bu körfez civarında sadece tarımla ilgilenen 94 bin kişi tarımdan geçimini sağlıyor. Kurulacak santraller ile en fazla 300 kişiye istihdam sağlanabilecek. Bunun yanında balıkçılıkla geçimini sağlayan balıkçı esnafını da hesaba katmak gerek. Kısaca termik santraller ne insan ne de çevre açısından bu bölgeye uygun değildir. Hükümetin, rüzgar ve güneş enerjileri gibi yenilenebilir enerji yatırımlarına yönelmesini istiyoruz” dedi.

mhp-ziyaret3

Toplumu ilgilendiren konular üzerinde gönüllü çalışmalar gerçekleştiren dernek yönetimine teşekkür eden Gül; “Çevre alanındaki tüm çalışmalarınızda yanınızda olup, katkı sundum, sunmaya da devam edeceğim. Bizim belediyecilik çalışmalarımızın tamamında insan sağlığı ve çevre temizliği öncülüğünde olacaktır. Kömüre değil, güneş enerjisine yönelinmesi gerekir.

Sayın vekil, termik santrallerin sigaradan daha az zarar verdiğini söylemişti. O zaman termik santrallerin oraya villasını yaptırsın ve otursun! Yeşili ve doğayı korumak için her zaman yanınızda olacağım. Çevreyi ve doğayı kirletecek çalışmalar yapanlara engel olacağız” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here