MHP Adayı Yavuz, Boş Durmuyor!

0
118

celalattin yavuz15Milletvekili Adayı Prof. Dr. Celalettin Yavuz, Süpürge Derneği’nin Konuğu Oldu

MHP Hatay Milletvekili Adayı Prof. Dr. Celalettin Yavuz,  “Ayna Kültür ve Sanat Derneği” ile “İskenderun Evimiz Süpürge Derneği”nin konuğu oldu.

Muharip ve kurmay subaylığını “Diplomat Asker” olarak sürdürürken emeklilikle akademisyenliğe geçiş yapan Yavuz, konuşmasında özetle Hatay’ın özellikle Suriye iç savaşı sebebiyle artan ekonomik, sosyal ve güvenlik sorunlarına dikkat çekti.

Artık bölgede “ucuz işçi” olarak bölge insanının ekmeğinden ettiği ileri sürülen Suriyeli sığınmacıların aslında bir savaş kurbanı olduğunu kaydeden Yavuz, bu insanların perişan hale gelmelerinden Türkiye’nin de AKP iktidarı sebebiyle payı olduğunu ekledi. Hiçbir insanın mutlu, huzurlu ve özellikle çocuklarının geleceğiyle ilgili kaygı duymadığı yerini ve yurdunu terk etmeyeceğini söyleyen Yavuz; “Ne yazık ki Suriyelilerin perişanlığından biraz da AKP iktidarının yanlışları sebebiyle Türkiye sorumludur!” dedi.

celalattin yavuz16

Yavuz, İskenderun ağırlıklı ekonomik sorunları sıraladı. Yayladağı sınır kapısının kapalı olması yüzünden Yayladağı, Altınözü, Defne, Antakya, Samandağ ve İskenderun’un büyük kayıplar yaşadığını, İskenderun’un turizm, dış ticaret ve lojistik üs açısından büyük kayıplara uğradığını kaydeden Yavuz ayrıca, Hatay’daki narenciye üreticisinin dramı, Erzin bölgesinde hava kirliliğini etkileyebilecek gelişmeler, zeytin üreticilerinin durumu, hayvancılığın sorunları, Amik Ova’sındaki üreticinin teşvik sorunu dâhil pek çok konuya değindi. Dinleyiciler ilgiyle dinledikleri MHP Milletvekili adayına sorular da yönelttiler.

Prof. Dr. Yavuz, konuşmasının sonunda dernek yöneticilerine yazmış olduğu kitaplarından “Atatürk ve Almanya”yı takdim etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here