Lütfü Savaş, İGC’de Basınla Bir Araya Geldi

0
79

igc-chp ziyaret1“Bizler Hatay’ı Yönetmeye Hazırız!”

İskenderun Gazeteciler Cemiyetini dün ziyaret eden CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Lütfü Savaş; “Gerçekçi projeler hazırlayarak, Hatay için büyük düşünüyoruz. Hedeflerimizi de ona göre yaptık” dedi.

Kimse ile kişisel bir sıkıntısının olmadığının altını da çizen Savaş; “Hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun belediyeyi kazanan kişi, yeter ki halk için bizden hizmet istesin, adam gibi çalışırım. Biz ona yol arkadaşı oluruz” derken, İskenderun’da gönlünden Yusuf Civelek’in kazanmasının geçtiğini belirtti.

“Yaptıklarımız Yapacaklarımızın Teminatıdır”

CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, İskenderun Belediye Başkan Adayı Yusuf Civelek ve CHP İskenderun İlçe Yönetimi ile birlikte İskenderun Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Doç. Dr. Lütfü Savaş, burada basın mensupları ile bir araya gelerek, basının sorularını yanıtladı. Sohbet ortamında geçen ziyarette söz alan İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek; “Geleceğimiz için hizmetlerimizi bilimin ışığında gerçekleştiriyoruz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Seçimin kardeşçe, barışçıl bir ortamda geçmesi en büyük temennimizdir. Ayrıca önümüzde geleceğimiz olan gençleri çok yakından ilgilendiren ve onlar için büyük önem taşıyan sınav var. Başkan adaylarından ortak bir ricam var. En azından sınav tamamlanana kadar seçim araçlarının müzik seslerini kısmalarını talep ediyorum” dedi.

igc-chp ziyaret2

Her Bölgenin Sorununu Biliyoruz

Daha sonra söz alan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Savaş; “Çok tempolu çalışıyoruz. Bende bu seçimlerin kardeşlik içerisinde ilimizin dokusuna göre geçmesini temenni ediyorum. 5 yıllık Belediye başkanlık görevimde Antakya’yı geleceğe taşıma adına iyi şeyler yaptık. Büyükşehir için de ilimizi geleceğe taşımak adına iki yıldır çalışıyoruz! Altyapı ve üst yapı olarak tüm projelerimiz hazır. Kısaca biz hizmete hazırız! Yeter ki halkımız bize güvensin ve oy versin! İlimizin her bölgesinin sorununu biliyoruz. Bunları ortadan kaldırmaya yönelik bizler hazırız! Gelecek kaygısı olmaması için projelerimizi 50 yıla dönük hazırladık. Huzur önceliğinde hizmetlerimizi bir arada sürdüreceğiz. Bunun taahhüdünü buradan veriyoruz” dedi.

igc-chp ziyaret3

Hizmetler Belediye Bütçesiyle Yapılır

Basının sorularını da yanıtlayan Doç. Dr. Savaş; “İktidar parti adayının ‘Biz gelmezsek hizmetler gelmez’ yönündeki söylemleri gerçekleri yansıtmıyor. Bizlerin hazırladığı projeler belediyenin öz kaynakları ile gerçekleştirebileceğimiz projelerdir. Bütçe yasalar çerçevesinde belirlenmiştir. Önemli olan o bütçeyi nasıl harcadığınızdır. Hükümetten Antakya belediyesi için sadece Asi nehri için bir destek aldık. Gerisi hepsi Antakyalıların ak sütü kadar helaldir. Tüm hizmetler belediye bütçesi ve halktan toplanan gelirler ile yapıldı. Ayrıca hizmetler hükümet olmaktan geçiyor diyorlar. Önümüzde genel geçim var. Seçimi kimin kazanacağını nereden biliyor?” diye konuştu.

Basının, Hatay Büyükşehri kazanması halinde ilçe belediye başkanlarıyla çalışma uyumunun nasıl olacağı yönündeki sorusunu da yanıtlayan Başkan Savaş; “Benim hiç kimse ile kişisel bir sıkıntım yok! Yeter ki halk için bizden hizmet istesin adam gibi çalışırım, biz ona yol arkadaşı oluruz. Benim projelerim var diyenlerle neden çalışmayayım ki? İskenderun’da gönlümden Yusuf Civelek’in kazanması geçiyor. Hatay’da hazır ise bizler Hatay’ı yönetmeye hazırız! Hatay için büyük düşünüyoruz. Hedeflerimizi de ona göre yaptık. O düşünce ile de gerçekçi projeler hazırladık” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here