Şimşek; “Türkiye Doğru Yoldadır”

0
189

maliye bakanı şimşek1Maliye Bakanı Mehmet Şimşek İskenderun’daydı!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dün İskenderun’da bir dizi ziyaretler gerçekleştirerek İskenderunlu işadamlarıyla bir araya geldi. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO)’da gerçekleştirilen toplantıda Oda Bakanı Levent Yılmaz; “Suriye’deki iç savaş ilimizi oldukça olumsuz yönde etkilemiştir. Bundan etkilenen firmalarımızın borçlarının ötelenmesi, yapılandırılması veya indirimler yapılmasını arzulamaktayız” dedi.

Maliye Bakanı Şimşek de; “Suriye olayları nedeniyle burası daha çok sıkıntı yaşadı. Bunları müzakere edebiliriz. Kapımız açık. Yapılacak bir şey varsa yapacağım!” dedi.

maliye bakanı şimşek2

İskenderun’da ilk olarak, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit ile birlikte Vergi Dairesi ve Gümrük Müdürlüğü çalışanları ile basına kapalı olarak bir araya gelen Bakan Şimşek, oradan İTSO’ya geçti. Buradaki ziyarete Milletvekili Orhan Karasayar, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Sadullah Ergin, İskenderun Belediye Başkan Adayı Seyfi Dingil, belediye meclis üyesi adayları ve Ak Parti ilçe yönetimi de katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İTSO Başkanı Yılmaz; “Suriye’de yaşanan iç savaş hepimizi derinden üzmektedir. Bu olaylar nedeniyle ülkemize sığınan ve ilimizde bulunan Suriyeliler, ucuz ücretle hatta bazılarının tehlikeli işlerde çalıştırılmakta olduklarını biliyoruz. Ayrıca, ülke genelinde ihracat rakamları incelendiğinde Suriye ile olan ihracatımız iç savaş öncesi rakamları yakalamış bulunmaktadır. Ancak, sınır ticareti adı altında yapılan ticari faaliyetlerin durmuş olması, Hatay’ı oldukça etkilemiştir. Hatay esnafının birçoğu bu ticari faaliyetlerin durması sonucu vergi ve SGK borçlarının ötelenmesi, yapılandırılması veya indirimler yapılması arzulanmaktadır. Yerli iş gücü teşviki için özellikle Suriyeli mülteci yoğunluğu yaşayan ilimizde gerekli teşvikler sağlanması ve istihdamın artırılması yönünde önlemlerin alınmasını arzu etmekteyiz. İlimiz şuanda 4. öncelikli teşvik bölgesi statüsünde olup, bu kriz neticesinde yaraların sarılabilmesi için bir üst bölge statüsünde değerlendirilmesini arzulamaktayız” dedi.

maliye bakanı şimşek3

Suriye Olayları Nedeniyle Burası Çok Sıkıntı Yaşadı…

Suriye’de insanların dramı ve ülkemize yansımalarından söz edildiğini söyleyen Maliye Bakanı Çelik; “Savaştan kaçanlara kapımızı açtık. Bizden de başka yaklaşım beklenemezdi. Savaş dursun orada istikrar sağlansın, ülkemizdeki Suriyeliler tamamıyla ülkelerine dönecekler. Suriye’den mülteci olarak gelenlerde dönme arzusundalar. Evet, oradaki olaylar bizi olumsuz etkiledi! Yanımızdaki yangının sıcaklığını elbette ki hissederiz. İnanıyorum ki, bu konuda mağdur olan Hatay gibi diğer illerimizde bu sıkıntıyı aşacaktır. Suriye olayları nedeniyle burası daha çok sıkıntı yaşadı. Yanı başımızda sıkıntı var bunu görmezden gelemeyiz! Onlar için bakılabilir. Bakalım onları ayrıştırabilir miyiz? Bunları müzakere edebiliriz. Kapımız açık. Yapılacak bir şey varsa yapacağım!” diyerek, esnafa biraz rahat nefes aldırdı.

maliye bakanı şimşek4

Bu tür olumsuzluklara rağmen ülkemizin yoluna güçlü bir şekilde devam ettiğine de vurgu yapan Bakan Çelik; “Satın alma gücümüz konusunda Avrupa ülkeleri ile aramızdaki fark 22 puan azaldı. Bu önemlidir. Ülkemizin her alanında bunun etkisini görebiliyorum. Sizin ödediğiniz verginin yüzde 23’ü eğitime gidiyor. Eğitim ve altyapının öncelikleştirilmesi ile Türkiye doğru yoldadır. Türkiye’de temel alanlarda yaptığımız hamlelerle 30 yıl sonra çok daha iyi alanlarda olacak” diye konuştu.

Konukların sorularına da yanıt veren Bakan Çelik, başka firmalar adına bastırılan sahte irsaliye nedeniyle canı yanan işadamları ile ilgili bir soru üzerine konuşan Bakan Şimşek, bu sıkıntının önüne geçmek için maliye yetkililerine de talimat verirken; “Sahte irsaliye önemli bir konudur. Hemen bu konu ile ilgili beraber çalışalım ve bu konuda ne gerekiyorsa yapalım. Bildiğiniz gibi aslında bu konuda çok ağır müeyyideler uygulanmaktadır. Bunu yapanlar en ağır şekilde cezalandırılacaktır” dedi.

maliye bakanı şimşek5

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here