Kurban Bayramı Kutlama Programı Belli Oldu

0
40

Protokol Halk Bayramlaşması 1. Gün Gerçekleştirilecek

Kurban Bayramı önümüzdeki hafta sonu kutlanacak. Dört gün boyunca insanların birbirleriyle bayramlaşacağı Kurban Bayramı dolayısıyla İskenderun Kaymakamlığı organizesinde de çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. Kurban Bayramı dolayısıyla ilk olarak 8 Temmuz 2022 Cuma (Arefe) günü 18.00-18.30 saatleri arasında Şehitlik ziyareti gerçekleştirilecek. Aziz şehitlerimiz mezarları başında anılacak ve protokol üyeleri şehit ailelerinin bayramlarını kutlayacak.

Bayramın birinci günü olan 9 Temmuz 2022 Cumartesi günü 13.30-14.30 saatleri arasında İskenderun Belediyesi 1 Nolu Sosyal Tesisi (Doğan Restaurant & Cafe)’nde Protokol Üyeleri, Daire Amirleri, Siyasi Partiler, Muhtarlıklar, Meslek Odaları, Sivil Toplum Örgütleri, Mahalli Basın ve vatandaşların katılımıyla bayramlaşma programı gerçekleştirilecek.

Payas Kaymakamı ve İskenderun Kaymakam Vekili Dr. Polat Kara, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Bölge halkının bayramını kutlayan Kaymakam Kara; “Paylaşma ve yakınlaşmanın zirveye ulaştığı dini bayramlarımızdan Kurban Bayramı’na kavuşmanın sevinç ve coşkusunu hep birlikte gönülden yaşıyor, dargınlıkların, kırgınlıkların unutulduğu ve ferdi sevinçlerin müşterek mutluluklara dönüştüğü bu müstesna günleri, kucaklaşmak, helalleşmek ve kaynaşmak için önemli bir fırsat olarak değerlendiriyoruz. Bu anlamda bütün kırgınlıklarımızı ve dargınlıklarımızı unutarak kardeşçe kucaklaşmalı ve bayram sevincini hep beraber, birlik, beraberlik, kardeşlik ve paylaşma duyguları çerçevesinde sevinç ve coşkuyla gönülden yaşayarak idrak etmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en samimi şekilde hissetmemize vesile olan bu anlamlı günlerin tüm insanlığa barış, huzur, sağlık ve esenlik getirmesini temenni eder, aziz şehitlerimizin emanetleri olan muhterem aileleri ve kahraman gazilerimiz başta olmak üzere, İlçemizde ki tüm kamu kurum ve kuruluşlarının tüm idareci ve çalışanlarının, adli, idari ve askeri erkânın, tüm kolluk ve güvenlik güçlerinin, iş – sanayi ve endüstri sektörünün yönetici ve çalışanlarının, basın mensuplarının ve muhterem halkımızın Kurban Bayramını en kalbi duygularımla kutlarım” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here