Kent Müzesi’nin Restorasyon Çalışması Son Aşamada

0
115

kent müzesi binası5İskenderun’un yerel tarih ve kültür mirasının örneklerle yaşatılacağı Kent Müzesi’nde, restorasyon çalışması son aşamaya geldi. Kent Müzesi restorasyonu çalışması kapsamında, zemine nitelikli desenli karo döşeniyor. Ahşap pencere ve kapı doğrama montajı yapılıyor. Binanın ince işleri hızla bitirilmeye çalışılıyor.

20. yüzyıl mimari çağı yapıtı olan Kent Müzesi, bahçe içinde konumlanan iki katlı, hareketli kübik kütleye sahip kâgir yığma konut özelliğini taşıyor. İskenderun Belediyesi tarafından restore çalışmasının tamamlanmasının ardından, hizmete girecek olan Kent Müzesi, kentimizin hafızası olacak.

Kent Müzesi’nde İskenderun tarihinin kesitlerinden yaşam ve mutfak kültürünü sergileyecek araç, gereç, belge, fotoğraf, giysilerini tanıtan eşyalar sergilenecek.

‘Kültürümüzü Birlikte Yaşatalım’

Halkımızdan, elinde bulunan kentimizin tarihini yansıtan araç, gereç, belge, fotoğraf ve eşyaları vermesi halinde isimleriyle Kent Müzesi’nde sergileneceğini belirten Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek,  böylelikle kültürümüzün gelecek nesillere aktarılacağını ve yaşatılacağını belirtti.

Kültürel varlıkları kuşaktan kuşağa aktarmak, korumak ve yaşatmanın önemine değinen Belediye Başkanı Civelek, “Kent Müzesi, İskenderun tarihinin kesitlerinden yaşam ve mutfak kültürünü sergileyecek araç, gereç, giysilerini tanıtan kentin hafızası olacaktır. Kültürel, sanatsal ve toplumsal boyutlarıyla tarih mirasımızı korumak ve yaşatmak bizim görevimizdir. İskenderun Kent Müzesi’nde kültürümüzü birlikte koruyalım, yaşatalım ve gelecek nesillerimize aktaralım” diye konuştu.

İskenderun Belediyesi Tarihi Kentler Birliği Üyesi

Kentimizin hafızasını Kent Müzesi’nde yaşatacak olan İskenderun Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği’nin de üyesi. Tarihi Kentler Birliği üyeliği için, Yerel yönetim politikalarında, tarihi ve doğal çevre korumasına önem ve ağırlık verilen kentler; bu konuda kent kültürünü, sivil toplum katılımını ve toplumsal duyarlılığı geliştirme çabaları içindeki kentler;  yerleşme dokusunun önemli ve etkin bir kesimi ‘kentsel sit, arkeolojik sit, tarihsel sit ve doğal sit’ olarak tescil edilmiş kentler; güçlü ve önemli anıtsal yapılara sahip olan ve özellikle bu yapılarıyla tanınan kentler; bir yada birkaç antik kentle üst üste ve iç içe yaşayan kentler; diğer ülkelerdeki tarihi kentlerle ‘kardeş şehir’ ilişkisi kurmuş tarihi kentler; önemli tarihsel olayların cereyan ettiği tarihsel kentler; geçmiş uygarlıklara başkentlik yapmış olan kentler; UNESCO’nun Dünya Miras Listesi’ne girmiş kültür değerlerinin bulunduğu kentler; Tarihsel metropoller olma koşulu bulunuyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here