Kent Gündeminden Kısa-Kısa Haberler

0
52

gündem kısa2Belediye Meclisi Bugün Toplanacak

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere 5393 Sayılı Kanunun 20.maddesi gereğince bugün saat 14.00’da Belediye Meclis Salonunda toplanacak. Belediye Meclisi gündemindeki şu konuları görüşecek; 1-Karahüseyinli Kıyı kesimindeki tercihli kullanım alanlarındaki mevcut ruhsatlı turizm tesislerindeki minimum 5000 m2 şartı aranmaması ile ilgili yazılı önerge. 2-10.02.2014 Tarih ve 2014/5896 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Maktu Vergi ve Harç Tarifeleri ile ilgili gruplandırmaların Meclisçe görüşülmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi. 3-Şevre Mıntıkası 1487 Ada 1 Nolu parselin Anaokulu yeri olarak Maliye Hazinesi adına bedelsiz tapu devrinin yapılması ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi.

Belen’e Tarımsal Kalkınma Kooperatifi

Belen ilçesi Kıcı, Çakallı ve Şenbük köylerinde Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kurulması amacıyla Kaymakam Abdulaziz Aydın başkanlığında Ziraat Odası Başkanı Selahattin Yalman, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şakir Gök, Çakallı Köyü Muhtarı Selahattin Vural, Kıcı Köyü Muhtarı Şit Mülayim ve Şenbük Köyü Muhtarı Talip Vurucu ile Zeytin yetiştiriciliği yapan bir grup çiftçinin katılımıyla bir toplantı düzenlendi. Toplantıda, Zeytinciliğin geliştirilmesi amacıyla yapılan değerlendirme sonucunda; ilçede en yoğun zeytinciliğin yapıldığı Kıcı, Çakallı ve Şenbük köylerinde, zeytin salamurası ve zeytinyağı ile ilgili alanlarda faaliyet gösterecek Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kurulması ve akabinde çeşitli kurumlar nezdinde proje başvurusu yapmak yönündeki çalışmaların hızlandırılması kararı verildi.

EKPSS Başvuruları için Son Gün 7 Mart

Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği (HATODER) Genel Başkanı Burhan Kerimoğlu, 2014 EKPSS (Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı) ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Sınav için 24 Şubat 2014 tarihinde başlayan müracaatların 7 Mart 2014 tarihinde sona ereceğini duyuran Kerimoğlu; “27 Nisan 2014’te yapılacak sınavın müracaatları ve başvuruları ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerine, Ortaöğretim Kurumlarına ve www.osym.gov.tr adresi üzerinden internet ortamı üzerinden yapılacaktır. Bu yıl yapılacak sınavlarda alınacak EKPSS sonuçları işçi alımlarında da geçerli olmakla beraber, sınavın geçerlilik süresi 2 yıl sayılacak ve her yıl Ocak ayında yerleştirme takvimi yeniden açıklanacaktır. EKPSS’de ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu engelliler sınavda almış oldukları puanlarına göre devlet memurluğuna atamaları yapılacaktır. İlkokul, ortaokul, ilköğretim ve özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu engelliler ise devlet memuru kadrolarına yerleştirilmelerinde ise kura usulüne göre atamaları yapılacaktır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here