Atalar Kolejinde Bahçeşehir Üniversitesi Tanıtıldı

0
94

atalar koleji (12)Bahçeşehir Üniversitesi Rektör Danışmanı Turgay Polat, Özel Atalar Koleji konferans salonunda düzenlenen sunumda, Atalar Koleji 11. ve 12. sınıf öğrencilerine Bahçeşehir Üniversitesini tanıttı, doğru bir üniversite seçimi için neler yapılması gerektiğini anlattı.

Bahçeşehir Üniversitesi tanıtımı sırasında Özel Atalar Koleji öğrencilerinin meslek seçimi ve üniversitelerle ilgili sorularını da yanıtlayan Turgay Polat, üniversitelerin doğru meslek seçimi ve iyi bir gelecek için sadece araç olduğunu vurguladı ve üniversite seçerken dikkat edilmesi gereken önemli tüyolar verdi.

Günümüzde 4 işsizden birisinin üniversite mezunu olduğuna dikkat çeken Turgay Polat öğrencilere; “Cesaretli olun, ne istediğinizi bilin, asıl önemlisi de ‘Geleceğin insanı’ olun” dedi.

Rehberlik öğretmeni olarak yıllarca sınavlarla uğraştığını ve yılda 500’e yakın konferans verdiğini de belirten Turgay Polat, Türkiye’de 176 üniversite olduğunu ancak, hiçbirisinin dünya kriterlerine uymadığını ve standartların altında kaldığını söyledi.

Öğrencilerin Türkiye’deki üniversitelere mecbur olmaması gerektiğini de vurgulayan Polat, Türkiye’deki üniversiteleri dünyanın önemli üniversiteleriyle kıyaslayarak; “İyi araştırın, Silikon Vadisi’ni, Harvard Üniversitesi gibi dünya çapındaki üniversiteleri inceleyin, hedeflerinizi belirleyin ve dünyaya açılın. Kendinizin farkına varın. Başarılı olmak istiyorsanız farklı olun, farklı düşünün, farklı projeler üretin ve doğru şeylerin peşinde koşun. Kendinizi bu dünyaya yetiştirin, dünya şirketinin elemanı ve geleceğin insanı olmak için çalışın. Unutmayın, üniversite sadece bir araçtır. Gideceğiniz üniversitenin dünya bağlantısını araştırın. Dünya çok hızlı büyüyor ve gelişiyor, yenidünyaya adapte olmak için cesaretli olun ve ne istediğinizi bilin” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here