Kaymakam Özyiğit; “Turizm Barış ve Uzlaşı Projesidir”

0
45

turizm haftası2İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Turizmin, halkları ve kültürleri birbirine yakınlaştıran, küresel olduğu kadar ulusal anlamda da bir barış ve uzlaşı projesi olduğunu ifade eden Kaymakam Özyiğit; “Ayrıca sürdürülebilir bir çevreciliğin, kaynakların doğru kullanımı ile bugünkü ve gelecekteki yaşam kalitesinin iyileştirilmesinde önemli misyon üstlenmektedir. Yeni yatırım alanları oluşturmak, ürün çeşitliliğini arttırmak ve niteliklerini yükseltmek gerçekleşebilecek önemli hedeflerdir. Gezi alışkanlıklarının değişmesi, teknolojideki hızlı gelişim ve turizmin giderek çeşitlenmesi, her yıl daha fazla insanın yer değiştirmesine ve dolayısıyla sosyal ve kültürel-alışverişin artmasına olanak sağlamaktadır.

Giderek daha sert bir rekabetin yaşandığı turizm pazarına geç girmiş olan Türkiye, dünya ortalamasının çok üzerinde bir hızla büyüyerek kısa zamanda yüksek bir ivme yakalamıştır. Turizm; emek, yoğun hizmet veren bir sektördür. Turizm sektörü vasıtasıyla edinilecek olumlu imaj, iyi bir Türkiye markasıyla uluslararası siyasal-sosyal ve ekonomik tüm gelişim ve oluşumlarda daha üstün bir etki gücü elde edinmemizi sağlayacaktır. Dünyada ve ülkemizde modernleşme ve barışın kurumsallaşmasına turizm sektörünün önemli katkılarda bulunduğunu unutmamamız gerekir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here