Beşir Ayvazoğlu İle ‘Eve Dönen Adam: Yahya Kemal’ Konferansı

0
183

mkü-yahya kemal1Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) ve Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen Yahya Kemal Beyatlı Yılı Etkinlikleri kapsamında Edebiyatçı-Yazar Beşir Ayvazoğlu’nun ‘Eve Dönen Adam: Yahya Kemal’ konulu konferansı Atatürk Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Konferansa Hatay Vali Yard. Fahrettin Göncü, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Gözübenli, İl Mili Eğitim Müdür V. Halil Sanlı ile birçok akademik, idari personel ve öğrenci katılım gösterdi.

Yahya Kemal Beyatlı Yılı Etkinlikleri Yürütme Kurulu Bşk. Doç. Dr. Eyyup Coşkun açılış konuşmasında, Beşir Ayvazoğlu gibi değerli bir üstadın etkinliklerine katılmasından büyük onur duyduklarını ifade etti Coşkun, 2013-2014 Yahya Kemal Beyatlı Yılı Etkinlikleri kapsamında 11 ayrı okulda fotoğraf sergilerinin düzenlendiğini ve sergiyi ziyaret edenlerin 10.000 kişiye yaklaştığını, 650 edebiyat öğretmenine 5 ayrı ilçede Yahya Kemal tanıtım seminerlerinin yapıldığını, buna bağlı olarak belgesel gösterilerinin, şiir yarışmalarının yapıldığını aktardı.

Yahya Kemal Beyatlı Web sayfasının hazırlanıp hizmete girdiğini hatırlatan Coşkun, tüm liselerin kütüphanelerinde Beyatlı’nın eserlerinin temin edileceğinin ve son olarak Türk Sanat Musikisi’nin eşsiz eserleri olarak Yahya Kemal’in eserleri için beste yarışmasının yapılacağını ifade etti. Coşkun, Yahya Kemal Beyatlı Yazarlık Atölyesi’nin hazırlandığını söyleyerek şuan için yazarlık eğitimi alan kursiyerlerimizin olduğuna da değindi.

Edebiyatçı-Yazar Beşir Ayvazoğlu, Yahya Kemal yılı etkinliğinin üniversite ve Hatay çapında ilan edilmiş olmasının takdire değer bir davranış olduğunu vurgulayarak bu durumun ilgisini çektiğini dile getirdi. Beşir Ayvazoğlu, yazarlık ve şairlik hayatında en önemlisi şahsiyetinde büyük ve anlamlı izleri olan Cemil Meriç ve Yahya Kemal Beyatlı’nın fikir ve kültürel atmosferi içinde yetiştirildiğini belirtti.

Hatay’ın Cemil Meriç’in memleketi olduğunu hatırlatan Ayvazoğlu,  bundan dolayı Hatay’ın kendisi için büyük önem taşıdığını ifade etti. Ayvazoğlu; “Geçen yıl Cemil Meriç yılı etkinliklerinin kutlandığı Mustafa Kemal Üniversitesi’nde bu yıl da Yahya Kemal Beyatlı’nın kutlanıyor olması, Üniversitenizin belirli şahsiyetlere odaklanarak onlar üzerinde derinleşme çabasının olduğunu ve bu etkinliğin asıl manasının uluslararası nitelikte olduğunu düşünüyor ve sizleri tebrik ediyorum” dedi.

Konferans, Beyatlı’nın fotoğraf gösteriminden sonra Hatay Vali Yard. Fahrettin Göncü’nün Edebiyatçı Yazar Beşir Ayvazoğlu’na çiçek ve plaket takdimiyle sona erdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here