Karneler Yarın Alınıyor

0
21

Okulların kapanmasına saatler kala, öğrencilerin karne heyecanı başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)’nın Yarın takvimine göre ikinci dönemin bitmesiyle birlikte öğrenciler karnelerini alıp yaz tatiline çıkacak.

2022-2023 eğitim öğretim yılı yarın sona eriyor. Öğrenciler yarın karnelerini alarak yaz tatiline başlayacak. Ülke genelinde okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki tüm öğrenciler yarın karne alacak ve 3 ay sürecek yaz tatiline girecek. İlkokul, ortaokul ve lise son sınıf öğrencileri mezuniyetin yanı sıra yaz tatilinde sınav ve kayıt heyecanı yaşayacak.

Liseye kayıt yaptıracak öğrenciler için LGS kapsamında, 8. sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen merkezi ortak sınav sonuçlarına göre belirlenen Yerleştirmeye Esas Puanlar (YEP), 26 Haziran’da ilan edilecek. Üniversite adayı lise son sınıf öğrencilerinin katılacağı Yükseköğretim Kurumları Sınavları (YKS) ise 17-18 Haziran’da gerçekleştirilecek.

Mezuniyet Törenleri Yapılıyor

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılının son haftasında ilkokul, ortaokul ve lise son sınıf öğrencileri de hem mezuniyet hem de seneye yeni bir okula başlayacak olmanın heyecanını yaşıyor. Kentimizdeki okullar kendi bünyelerinde mezuniyet törenleri düzenlerken, 6 Şubat’ta yaşanan depremde ciddi yıkıma uğrayan kentimizde törenler daha sade bir şekilde gerçekleştiriliyor.

Bu bağlamda kentin köklü okullarından 5 Temmuz İlköğretim Okulunda da mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Okul Müdürü Hüseyin Gündüz önderliğinde gerçekleştirilen ‘Karne Etkinliği ve Mezuniyet Töreni’nde kepler atılırken, heyecan da doruktaydı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here