Karasayar; “Bu Bütünleşme, Milli Birliğimizin Gücüne Güç Katmıştır”

0
89

orhan karasayar3Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Hatay’ın Anavatan’a katılışının yıldönümü nedeniyle yazılı bir kutlama mesajı yayınladı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin ayrılmaz bir parçası olan Hatay’ın anavatana katılmasının, milli birliğimizin önemli bir tezahürü olduğunu kaydeden Milletvekili Karasayar; “Hataylıların kaynağını vatan ve millet sevgisinden alan onurlu mücadelesi neticesinde gerçekleşen bu bütünleşme, genç Cumhuriyetimizin ve milli birliğimizin gücüne güç katmıştır. Milletçe birlik ve beraberliğimizi her şeyin üstünde tuttuğumuzu bu kucaklaşma ile bir kez daha gösterdiğimiz gibi, bugün de ortak değerler etrafında kenetlenmiş olarak İstiklal ve Cumhuriyetimizi ebediyen korumaya kararlıyız.

Türkiye Cumhuriyeti, kuruluşundan bu yana Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Yurtta barış, dünyada barış’ ilkesinden ayrılmamış, diplomasiye öncelik veren dış politika yaklaşımlarıyla, barışın sürekli kılınmasına büyük özen göstermiş, bir istikrar öğesi olarak dünyanın saygınlığını kazanmıştır.

Hatay’ın Anavatan’a katılması bunun en anlamlı göstergelerindendir. Bu milli ve tarihi olayı coşku ve heyecanla kutlarken; devletine, milletine, bayrağına gönülden bağlı Hataylılar olarak, şanlı bayrağımızın gölgesinde bu kutsal topraklarımızda yaşamamızı sağlayan Hatay mücadelesinde kanını ve canını feda eden aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükran duygularımızla bir kez daha anıyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here