Hatay’ın Anavatan’a Katılışının 76. Yıldönümü Kutlandı

0
124

hatay kurtuluş1Vali Topaca; “Bu Kutsal Mirasa Sahip Çıkmak Şehitlerimize Karşı Asli Borcumuzdur”

Hatay’ın Anavatan’a katılışının 76. yıldönümü törenle kutlandı. Kutlamalar; saat 09.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması ile başladı. Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelenginin sunulması, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajının okunmasının ardından buradaki tören sona erdi.

Saat 09.30’da Antakya Şehitliği’nde devam eden tören ise, çelenklerin sunulması, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Şeref defterini imzalayan Vali Topaca, Hatay’ın, bağımsızlık yolunda birlik ve beraberliğin tüm ordulardan daha güçlü olduğunu gösterdiğini belirtti.

hatayın kurtuluşu7

Hatay’ın Anavatan’a katılışının, “Hatay benim şahsi meselemdir” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı meşalenin karşılık bulduğunun göstergesi olduğunu belirten Vali Topaca, Hatay halkının büyük bir sadakatle vatanına bağlılık duyduğunu ifade etti. Vali Topaca; “Milli mücadelenin ilk kurşununu atarak işgale büyük cevabı veren Hataylılar, 40 milletvekilinin oy birliğiyle Türkiye Cumhuriyeti’nin bir ili olmayı, bağımsız bir devlet olmaya tercih ederek bu büyük sadakat ve mücadele azmiyle dünyaya örnek olan Hatay, bugün de birlik ve beraberlik konusunda aynı güçlü iradeyi muhafaza etmekte. Bağımsızlığını canından aziz bilen bir milletin evlatları olarak, bu kutsal mirasa en güçlü şekilde sahip çıkmak ve ebediyete kadar yaşatmak, milletimize ve aziz şehitlerimize karşı asli borcumuzdur” şeklinde konuştu.

hatayın kurtuluşu8

Konuşmaların ardından Vali Topaca ve beraberindekiler, şehitliği ziyaret ederek, şehit ailelerine karanfil dağıttı. Ardından Kur’an-ı Kerim okundu.

Kutlama törenlerine Hatay Valisi Ercan Topaca, CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, Garnizon Komutanı J. Kur. Alb. Erdem Özcan, Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez,  Vali Yardımcıları, Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci,  Kardeş Kent Aalen Belediye Başkanlığı Alman Heyeti, kurum müdürleri, askeri erkân, gazilerimiz ile çok sayıda vatandaş katıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here