Karasayar; “8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutluyorum”

0
79

kadınlar günü2Varlıklarıyla hayatın her alanında fedakârlığı temsil eden kadınlar, zarafetleri ve nezaketleri ile toplumumuzun denge unsurunu oluşturmaktadırlar. Yüce dinimiz de kadına her zaman ayrı bir önem vermiş ve kadınlarımızın hak ve hukuklarının çiğnenmemesi hususunun altını kalın çizgilerle çizmiştir.

İktidarımız süresince de, kadın-erkek eşitliği, kadın haklarının korunması, kadına karşı şiddetin önlenmesi ve kadınların istihdamıyla ilgili çok önemli yasal düzenlemeler yapılmıştır. Ülkemiz kadınlarının toplum içinde daha saygın bir yer kazanması, eğitim, öğrenim meslek edinme ve çalışma haklarına sahip olması dünyadaki çoğu ülkelerden daha önce sağlanmıştır. Cumhuriyetimizin kadınlarımıza tanıdığı haklardan yararlanarak kadınlarımızın siyasi, sosyal ve kültürel hayatta katılımcı üretken bireyler olarak var olmaları yalnızca onların değil tüm toplumun görevidir.

Kadınlarımızın her şeyden önce bir ana olarak, geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızı ahlak, edep ve terbiye dâhilinde yetiştirerek topluma faydalı birer fert olmaları yolunda gösterdikleri gayret ve fedakârlık her şeyin üstünde ve takdire şayandır. Toplum içinde ve çalışma hayatında Türk kadınının kendi varlığını daha çok hissettirmesi dileğiyle, desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren ve bizi biz yapma yolunda yüklendikleri sevgi ve şefkati karşılıksız veren tüm fedakâr kadınlarımızın 8 Mart dünya kadınlar gününü en içten duygularımla kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.

Orhan KARASAYAR

AK Parti Hatay Milletvekili

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here