Eryılmaz; “Fedakâr Kadınlarımızın Gününü Kutluyorum”

0
66

refik eryılmaz19Ailenin ve toplumun temel yapı taşını oluşturan kadınlar, eğitim, politika, ekonomi gibi pek çok alanda yaşamımızın ayrılmaz bir parçasıdır. Kadının ihmal edildiği, haklarının gasp edildiği, ikinci sınıf muamele gördüğü, şiddet ve ayrımcılığa maruz kaldığı toplumlar aydın ve çağdaş bir nesil karşısında geri kalmaya mahkûmdurlar.

Günümüz dünyasında, milletler kadına verdikleri değer ölçüsünde statü kazanır duruma gelmiştir. Toplumsal hayatta nüfusumuzun yarısından fazlasını oluşturan kadınlarımızın hak ettiği yere gelmesi, katılımcı, üretken ve eşit bireyler olarak toplumda kabul görmesi, yalnızca kadınlarımızın değil, tüm toplumun ortak sorumluluğudur. Varlıklarıyla hayatın her alanında fedakârlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden annelik gibi kutsal ve onurlu bir görevi yerine getiren kadınlarımız, sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirdikleri nesillerle geleceğimizin şekillenmesinde önemli rol oynamaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle hayatımızın doğumdan ölüme kadar her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda ilgi ve sıcaklıklarını esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakâr kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Av. Refik ERYILMAZ

CHP Hatay Milletvekili

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here