Ergin; “Kadın Eli Değecek Olan Hatay Daha da Kalkınacak”

0
60

kadınlar günü3Ülkemizin Kurtuluş mücadelesinde ve Cumhuriyetimizin kuruluşunda olağanüstü gayretler gösteren kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.

Her zaman olduğu gibi bu seferberlik döneminde kadınlarımızın oynadığı rol hala hafızalarımızdan silinmedi. Nitekim biz de üstün gayretler göstererek tarihte adından övgüyle söz ettiren Anadolu kadınımızın karşılaştığı sorunları çözme noktasında teşekkür mahiyetinde önemli adımlar attık. Bu süreçte kadınlarımız siyasetten, sosyal hayatta, ticaretten spora hayatın her alanında tıpkı geçmişte olduğu gibi önemli roller aldılar.

Ülkemizin büyümesi, gelişmesi ve geleceğe güvenle yürümesi için, toplumu oluşturan tüm dinamikler birlikte hareket etmelidir. Kadınlarımız ise bu noktada en başı çekmektedir. AK Parti olarak kurulduğumuz günden bugüne bu kutlu mücadelenize hep destek olduk ve olmaya da devam edeceğiz.

12 yıl boyunca çalışmalarımızda hiçbir şekilde kadınlarımızı ikinci plana almadık. Çünkü adaletsizliklerin, eşitsizliklerin hakim olduğu bir dünyaya ancak kadınlar alternatif oluşturabilir. Bu nedenle dünyamıza kadın eli değmesi gerektiğinin farkındayız. Bizler cennetin annelerin ayağının altında olduğunu düstur edinen kadim bir medeniyetin mensuplarıyız. Bu nedenle biz de anayasayı, kanunları, sosyal yardımları yaparken “önce kadın” dedik.

12 yıllık iktidarımız boyunca olduğu gibi şimdi de Hatay’ın kalkınmasında, yeni bir Hatay’ın oluşmasında kadınlarımız aktif olarak rol alacaklardır. Çünkü kadınlarımızın sayesinde en az bir ev kadar huzur veren, hiçbir hemşerimin zerre kadar sorun yaşamadığı bir Hatay hedefimiz var. Kadın eli değecek olan bir Hatay daha kalkınmış, daha modern ve daha güçlü olacaktır. Bu inancımla tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar gününün kutluyorum.

Sadullah ERGİN

Hatay Milletvekili

Ak Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here