Karakaş; “Taşeron İşçiliğinin Çözümü Milli Hükümettir!”

0
89

vatan partisi açıklama18Vatan Partisi Hatay Milletvekili adayı Sadık Karakaş gazetemiz idarehanesini ziyaret ederek, projelerini anlattı. Karakaş, taşeron işçilikleri ve sömürüden kurtulmanın tek çözümünün Milli Hükümet olduğunu kaydetti.

Vatan Partisi İskenderun ilçe yöneticileri ile birlikte gazetemizi ziyaret eden Karakaş’ı Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Rızkullah Terbiyeli ile Yazı işleri Müdürümüz İlyas Edip Terbiyeli karşıladı. Ziyaretten ötürü duyduğu memnuniyeti dile getiren Rızkullah Terbiyeli, Vekil Adayı Karakaş ve tüm Vatan Partisi kadrolarına başarılar diledi.

Taşeron İşçileri Derneğinin İskenderun Şube Başkanlığını da yapan Milletvekili Adayı Sadık Karakaş, partilerinin seçim bildirgesini kısaca anlatırken, taşeron işçilikleri ve sömürüden kurtulmanın tek çözümünün de Milli Hükümet olduğunu vurguladı.

Şimdiki taşeronluk sisteminin adeta bir kölelik sistemi olduğuna da işaret eden Karakaş, açılması planlanan Özel İstihdam Bürolarının da bu köleliğe hizmet edeceğine işaret etti. Karakaş; “Taşeronluktan öte olarak özel istihdam büroları açılacak. Kiralık işçi sistemi gelecek. Bu sistem, işçi kölelik sistemini oluşturacak. 1980 yılında başlayan özelleştirme furyası taşeron işçi sayısını 170.000’den 5,5 milyona çıkarmıştır. 12 Eylül’ün uygulamaya koyduğu proje budur. Bu proje de ancak Karma Ekonomik Sistemle ortadan kalkabilir. Yani emperyalizmin uyguladığı sisteme karşı Milli bir sistem olan Mustafa Kemal Programı ve 6 ok uygulanmalıdır” diye konuştu.

Türkiye’nin tam bağımsız hale gelmesinin ancak bu programın uygulanmasıyla olacağına da işaret eden Vatan Partisi Hatay Milletvekili adayı Sadık Karakaş, Milli Hükümeti kurduklarında Taşeron Sistemini de yok edeceklerine değindi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here