Sosyal Haklar Derneği İskenderun Temsilciliği Açıldı

0
166

sosyal haklar derneği6Akbay; “Tüm Yurttaşlarımızı Sosyal Haklar Mücadelesini Yükseltmeye Çağırıyoruz”

Sosyal Haklar Derneği İskenderun Temsilciliği geçtiğimiz hafta sonu açıldı. Savaş Mahallesi 46 Sokak No: 3 Yıldız Apartmanı kat-1, daire.1’de hizmete giren temsilciliğin açılış törenine, Sosyal Haklar Derneği Genel Başkanı Can Atalay, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Hatay Barolar Birliği Başkanı Ekrem Dönmez, SHD İskenderun Temsilcisi Bülent Akbay ve davetliler katıldı.

Kokteyl eşliğinde düzenlenen açılışta konuşan SHD İskenderun Temsilcisi Av. Bülent Akbay, ülkede zulüm ve baskı altında yapılan şeylerin kader olmaması gerektiğini, bunun için yeni açılacak bu derneğin çok önemli olduğunu söyledi. Herkesi bu çatı altında toplanmaya davet eden Akbay, “Taşeron çalışma başta olmak üzere tüm kölece çalıştırma biçimlerine karşı; Çalışma yaşamında sendika ve benzeri örgütlenme haklarının ilerletilmesi, yaygınlaştırılması ve örgütlenme önündeki tüm engellerin kaldırılması; Herkesin kendi seçtiği ve girdiği bir işte çalışarak geçimini sağlama imkânına ulaşması, güvenceli ve sağlıklı şartlarda çalışabilmesi için; Zorunlu din derslerine, mezhepçi, gerici ve piyasacı eğitime karşı; Laik, bilimsel, anadilinde ve her düzeyde parasız-kamusal eğitim hakkı için; Kadınları toplumsal yaşamdan dışlayan, eve mahkûm eden, kadın emeğine, bedenine, kimliğine saldıran zihniyete; politik bir hal alan kadına yönelik şiddet ve cinayetlere dur demek için; Kentimizin, doğanın ve yaşam alanlarımızın kar amacıyla yağmalanmasına ve tahribine karşı; tüm canlılar için temiz, yaşanılabilir bir kent ve çevre hakkı için; tüm yurttaşlarımızı Sosyal Haklar mücadelesini yükseltmeye çağırıyoruz” diye konuştu.

sosyal haklar derneği7

Daha sonra konuşan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ise, insanlarımızın mağdur olmadan haklarını aramalarından daha doğal bir şey olmadığını savundu.

Son olarak konuşan Sosyal Haklar Federasyonu Genel Başkanı Can Atalay ise, İskenderun’da temsilciliğin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek; “2014 yılının 13 Mayısında 301 işçi kardeşimiz Soma’da katledildi. İşçi katliamından sonra Soma’nın acısı bütün yurttaşları birleştiren, kardeşleştiren bir husus oldu. Aradan geçen sekiz ayı aşkın sürede ise Soma’daki acı hafiflemedi, ancak başta sendikal örgütlenme deneyimleri olmak üzere toplumsal muhalefetin örgütlenme hamleleri geri çekilmeye başladı. 2800’ü aşkın işçi ölümden kurtuldular diye cezalandırıldılar ve işten çıkarıldılar. Soma’da salt bir işyerini hedeflemeyen belirli bir havzadaki tüm emekçilerin sosyal hakları için örgütlenmesini, mücadelesini esas alan bir anlayışla çalışacağız. Ötesi, Somalı işçinin davasını Yırcalı çiftçi ile birlikte ele alacak İstanbul’daki dayanışmayı bu bağlamda örgütlemeye çalışacağız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Sosyal Haklar Derneği İskenderun Temsilciliği kalabalık bir katılımla açıldı.

sosyal haklar derneği8

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here