Kant Gündeminden Kısa-Kısa Haberler

0
48

Akçalı Mahallesi’ne Yeni İçme Suyu Hattı Döşendi

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), vatandaşlar tarafından talep edilen ve oluşan sorunların çözümüne dayalı yapılan projelerin Hatay genelinde devam ettiğini duyurdu. İçme suyu ve kanalizasyon altyapılarında oluşan sorunların ALO 185 HATSU Çağrı Merkezi’ne bildirim yapılması gerektiğini hatırlatan Genel Müdürlük, yapılan bildirimler sonrası daha hızlı ve kalıcı çözümler geliştirildiğini ayrıca vatandaşların memnuniyeti odaklı hizmetlerin süreceğini aktardı. Arsuz ilçesine bağlı Akçalı Mahallesi’nde yapılan yeni yerleşim alanların içme suyu ihtiyacını karşılamak adına yapılan proje kapsamında bilgi veren HATSU, 32’lik borular ile ana hattan toplamda 1000 metrelik çekilen hat ile bölgenin içme suyu bağlantılarının yapıldığını bildirdi.

Kent Genelinde Oluşan Arızalara Müdahale Sürüyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), altyapı hatlarında oluşan arızalara yapılan hızlı müdahaleler sayesinde çözümler geliştirildiğini duyurdu. ALO 185 HATSU Çağrı Merkezi’ne gelen şikâyetlerin koordineli bir şekilde gerekli birimlere iletildiğini belirten Genel Müdürlük, her geçen gün müdahale sürecinin hızlandırıldığını vatandaş memnuniyeti odaklı hizmetlerin devam ettiğini açıkladı. Kentin muhtelif noktalarındaki içme suyu arızalarına yapılan onarım çalışmaları ile içme suyu kaybının önüne geçildiğini ve su iletiminin düzenlendiğini aktaran HATSU, yaşam kaynağımız olan içme suyunun vatandaşlara sağlıklı ve temiz bir şekilde iletilmesi amacıyla arızalanan borular yerine basınca dayanıklı boruların monte edildiğini belirtti.

Büyükşehir Dere Yataklarında İşi Sıkı Tutuyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirilen tespitlerin ardından gerekli görülen dere yataklarında temizlik çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında dere yataklarında biriken ve suyollarının daralmasıyla taşkınlara sebebiyet veren katı malzemeler iş makineleri tarafından kaldırılıyor. Defne Orhanlı Mahallesi’nde derede temizlik çalışması gerçekleştiren Büyükşehir ekipleri, görüntü kirliliğini ve oluşabilecek kötü kokuların önüne geçerek temizlik çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir ekiplerinin yaptığı çalışmalar neticesinde görüntü kirliliğinin ve kötü kokunun önüne geçilmiş oldu. Dere yatağında iş makinelerinin girebildiği alanlarda paletli ekskavatör aracılığıyla temizlik çalışması gerçekleştiren ekipler, dere yatağının dar olduğu bölgelerde personellerimiz tarafından temizlik gerçekleştirdi.

Defne İlçesi Koçören Mahallesi Asfaltlanıyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri il genelinde beton asfalt çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Hatay’ın her ilçesinde yıpranan yollarda yeni yol, bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Defne ilçesine bağlı Koçören Mahallesi’nde beton asfalt çalışmalarına başladı. HBB yetkilileri beton asfalt çalışmalarının tamamlanması ile halkın daha temiz ve güvenli bir ortamda ulaşımlarını sürdürebileceklerini bildirdi. Beton asfalt çalışmaları gerçekleştiren ekipler aracılığıyla Defneliler, Hatay’ın her ilçesine eşit hizmet vererek halkın sorunlarına çözüm üreten Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a teşekkür etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here