Şahin; “Deniz Alayı Mevkiindeki Trafik Kazaları Hataylının Kaderi Olmaya Devam mı Edecek?”

0
90

Meclise Sunduğu Soru Önergesine Hala Cevap Alamayan CHP’li Şahin; “Deniz Alayı Mevkiindeki Trafik Kazaları Hataylının Kaderi Olmaya Devam mı Edecek?”

İçerisinde bulunduğumuz aybaşında Denizalayı mevkiinde, freni patlayan kamyonunu sebep olduğu zincirleme trafik kazasıyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanına soru önergesi sunan CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, önergesine hala cevap verilmediğini kaydetti.

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Denizalayı Mevkiinde gerçekleşen ölümlü trafik kazalarını meclis gündemine taşıyarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanına; “Deniz Alayı ile Doğan Petrol arasındaki bu bölgede ölmek vatandaşlarımızın kaderi olmaya devam edecek midir?” diye sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Av. Suzan Şahin, en son 2 Nisan günü 6 vatandaşın yaşamını kaybettiği 15 vatandaşın yaralandığı ve 12 aracın hasar gördüğü zincirleme kaza sonrası, Denizalayı Mevkiinde gerçekleşen trafik kazalarını TBMM gündemine taşıyarak bölgeye kaçış rampası yapılmasını istedi.

Şahin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanının cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu önergede; “Hatay’ın İskenderun ilçesinde yer alan E-91 karayolu üzerindeki Denizalayı Mevkiinde gerçekleşen trafik kazalarında son 15 yılda 45 ölüm ve 24 yaralanma vuku bulmuştur. 2016 yılında alınan UKOME kararına göre bu bölgeye ağır vasıta araç girişi yasaklanmıştır. Ancak gelinen süreçte en son 02.04.2020 tarihinde treni patlayan bir kamyonun sebep olduğu zincirleme kaza sonrası 12 araç birbirine girmiş, 6 hemşerimiz hayatını kaybederken 15 vatandaşımız da yaralanmıştır.

Yapılan tüm çağrılara ve Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin bakanlığa ‘siz projelendirin, gerekirse masrafları biz karşılayıp bir kaçış rampası yapalım’ talebine olumlu cevap verilmemiştir. AKP hükümeti her konuda olduğu gibi bu konuda da Hatay’a üvey evlat muamelesi yapmakta, UKOME kararına rağmen Sarımazı otoban kavşağın bir polis kontrol noktası koymayarak kamyon ve tırların bu yola girerek kazaya sebebiyet vermesine göz yummaktadır. Bakanlık yıllardır tüm çağrılarımıza rağmen Hataylıyı Deniz Alayı ile Doğan Petrol arasındaki bu bölgede ölüme terk etmektedir” ifadelerini kullandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanını göreve davet eden CHP’li Şahin’in 8 Nisan’da Meclis başkanlığına sunduğu ancak hala cevaplanmayan önergesinde sorduğu sorular ise şöyle;

“2016 yılında alınan UKOME kararına rağmen neden ağır vasıta araçların bu yola girişine izin verilmektedir?

Sarımazı otoban kavşağında polis kontrol noktası neden kurulmamakta ve ağır vasıta araçları otobana yönlendirilmemektedir?

Hatay Büyükşehir Belediyesi, bakanlığınıza “Buraya bir rampa yapalım. Siz projelendirin, biz masraflarını karşılayarak inşa delim” talebinde bulunmuş mudur? Bulunmuş ise Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne cevabının ve gerekçesi ne olmuştur?

Kazaları önlemek amacıyla bahsi geçen bölgeye bir kaçış rampası veya rampa yapılması düşünülmekte midir.?

Yakıt tasarrufu yapmak için bu yola kaçak olarak giriş yapan ağır vasıta araçlarına UKOME kararına rağmen izin verilmeye devam edilecek midir?

Aynı ihmalden dolayı 45 ölüm ve 24 yaralanmanın yaşandığı Deniz Alayı ile Doğan Petrol arasındaki bu bölgede ölmek vatandaşlarımızın kaderi olmaya devam edecek midir? Bu konuda bakanlığınızın bir tasarrufu olacak mıdır? Olacak ise nedir ve takvimi ne olacaktır? Olmayacaksa gerekçeleri nedir?” (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here