Kan Talebi Artıyor

0
81

kızılay kan merkezi1İskenderun’da kan bağışı yapılması için gezici tırın Atatürk Anıt Alanında kan almayı sürdüğünü söyleyen Türk Kızılay Kan Merkezi Müdürü Volkan Karaca, vatandaşların gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ederken, arz talepten dolayı birazda daha fazla ilgi göstermeleri çağrısında bulundu. Müdür Karaca, kanın para ile satılmadığının da altını ısrarla çizdi.

Kan bağışı çalışmaları hakkında görüşlerini aldığımız Müdür Karaca; “Bağışlar, hava şartları ile bire bir orantılıdır. Havalar ısınınca kan bağışı yapan vatandaşların sayısı artıyor. Sağ olsunlar İskenderun halkı bu konuda duyarlı ve ilgi göstermekteler. Günde 70-80 başvuru oluyor. Kan bağışı yapmaya uygun olan en az 40-50 vatandaştan kan alınıyor. İskenderun halkı bu konuda bize son derece destek vermekteler ama bağış sayısı artar ise daha iyi olur. Hastanelerin kan ihtiyaçları bizden karşılanıyor. Günden güne artan nüfus ve hasta sayısından dolayı kan talebi artmaktadır. Onlardan ricam daha fazla destek olsunlar” dedi.

Kanlar Para İle Satılmıyor!

“Kanlar para ile satılıyor!” algısının doğruyu yansıtmadığının da altını çizen Karaca; “Maalesef vatandaşların kafasındaki o algıyı halen yıkabilmiş değiliz. Bu da bizi biraz sıkıntıya sokmaktadır. Kan para ile satılmıyor. Kesinlikle parayla satmıyoruz! Yakınına kan verecek olandan hiçbir bedel talep edilmemektedir. Hata ve yakınlarının bunu bilmesini isteriz. Gidip de kendileri kan bulmaya çalışmasınlar, kan bulma işi bizim işimizdir” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here