Kahveci; “30 Bin Sağlık Çalışanı Virüse Yakalandı”

0
57

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık Sen Hatay Şube Başkanı Hayri Şahin Beyzade FM/TV’de Serkan Uğraş’ın sunduğu Haftanın Dosyası programının canlı yayın konuğu oldu. Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci de programa telefonla bağlanarak önemli açıklamalarda bulundu. Programa telefonla katılan Kahveci, 2 Eylül’de tüm Türkiye’de meydanlarda çıktıklarını belirtti ve şunları söyledi; “11 Mart’ta ilk vakanın çıkması ile başlayan pandemi süreci hem dünyada hem de ülkemizde sağlık çalışanlarının yüklerini oldukça arttırdı. Ülkemizdeki tüm hekimlerimiz, hemşirelerimiz ve diğer sağlık çalışanlarımızın tamamı canla başla ve fedakârlıklarla çaba gösteriyorlar. Sadece evdeki yakınlarını korumak, vatandaşın sağlığını korumak ve daha etkin bir hizmet vermek için evlerine gitmediler, çocuklarını görmediler, misafirhanelerde kaldılar dolayısıyla verilen bu hizmet süresince çalışma şartlarında yaşanan sıkıntılar var, çalışanların ücretleri ve sosyal haklarında sorunlar var bu sorunları çözelim ki sağlık çalışanlarını ayakta tutalım onlara moral ve motivasyon sağlayalım ve bu sayede de sağlık hizmetlerinin verimliliğini arttırmış oluruz.”

Döner Sermaye Sürdürülebilir Bir Sistem Değil

Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Önder Kahveci sağlık çalışanları olarak isteklerini şöyle sıraladı; “Sağlık çalışanlarının faydalanmış olduğu döner sermaye sistemimi var. Yıllardır söylüyoruz bu sürdürülebilir bir sitem değil bu sistem her geçen gün bir adaletsizlik oluşturuyor bu adaletsizliği kaldıralım, daha hakkaniyetli ve daha kabul edilebilir bir sisteme ihtiyacımız var. Bir arkadaşımız 20 bin lira alırken diğer bir arkadaşımız 20 lira alıyor bu Allahtan reva mıdır? Bununla birlikte sağlık çalışanlarının ücretlerinde bir iyileştirme yapılmasının gerektiğini düşünüyoruz. Yıllardır beklediğimiz 3600 Ek gösterge sözü bir an önce hayata geçmelidir.

Hayatını Kaybeden Sağlık Çalışanlarına Şehitlik Verilmeli

Ülkemizde yaklaşık 30 bin sağlık çalışanımız virüse yakalandı bu rakam toplam vaka sayısının yaklaşık %12’sini oluşturuyor ve 52 arkadaşımız hayatını kaybetti. Salgın nedeniyle hayatını kaybeden arkadaşlarımızın şehit sayılarak geride bıraktıkları ailelerinin mağdur olmaması talebimiz var ve bu talebimiz için bir adım atılmamıştır.

Ek Ödeme Değil Tek Ödeme

Döner Sermayeden daha çok temel ücretlerde bir iyileştirme yapılmasını talep ediyoruz. Ek Ödeme değil Tek Ödeme istiyoruz. Onu da maaş zam olarak talep ediyoruz. Ancak böylelikle gerçek anlamda bir iyileştirmeden söz etmek mümkündür.”

3600 Ek Gösterge Yılan Hikâyesine Döndü

Türkiye Kamu-Sen, Türk Sağlık Sen Hatay Şube Başkanı Hayri Şahin de; “Sağlık çalışanlarının özlük hakları konusunda en çok şikâyetçi olduğu hususun 3600 ek göstergenin söz verilmesine rağmen hala yerine getirilmemiş olmasıdır” dedi. Şahin siyasilerin seçim meydanlarında 3600 ile ilgili sözler verdiğini ancak sözlerinde durmadığını söyledi. Şahin; “Cumhurbaşkanımız 3600 ek göstergeyi 4 iş koluna vereceğini açıklamıştı hemşireye, polise, din görevlisine ve öğretmene başka istidam yok mu? Hemşireye veriyorsun ebeye vermiyorsun, imama veriyorsun yanındaki müezzine vermiyorsun bu durum çalışma barışını bozar. Biz tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan ve hak eden herkese 3600’ün verilmesini istiyoruz” dedi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here