Kadın Platformundan Berfin’e Destek

0
215

İskenderun Kadın Platformu tarafından, aylar önce yüzüne asit atılan ve yüzünün büyük bölümü yanan Berfin için ‘Berfin’in yarım kalan gülüşü solmasın’ sloganıyla başlatılan yardım kampanyası kapsamında İskenderun Cem evinde kahvaltı etkinliği düzenlendi.

Etkinlikte bir konuşma yapan İskenderun Kadın Platformu Dönem Sözcüsü Fatoş Çınar, Berfin’in yaşadıklarını kısaca özetleyerek; “Bizim öykümüzde maalesef dünya üzerinde yaşamaya çalışan şiddete maruz kalan binlerce kadından biri olan Berfin’imizin öyküsü; Berfin’imiz hayat dolu, üniversiteye hazırlanan hayallerinin peşinden koşan gencecik bir kadın ve ona saplantılı olan bir canavar. 15 Ocak günü – her gün olduğu gibi o günde dershaneye gitmişti, sınavlara az bir zaman kaldığı için bütün zamanını derslere verdiği o yoğun günlerden bir gündü. Evine dönüyordu, kitapları vardı, birazda hayalleri, yüzünde de kocaman bir gülümsemesi. Evinin sokağına vardığında onu orda bekleyen bir canavar vardı.

Berfin sokağı döner dönmez yolunu kesip elindeki yakıcı (asit) sıvıyı genç kadının yüzüne fırlattı. Berfin’in yüzü, boynu, omuzu, montu, hayalleri, umutları, kocaman gülümsemesi bile eridi. Günlerce yoğun bakımda kaldı. Eve döndüğünde aynaya baktığında artık bir gözünü tamamen kaybetmiş yıllarca aynada gördüğü kişi onu çoktan terk etmişti. Aynada kimse yoktu kocaman bir boşluk vardı. Tanımadığı ve hatta ürperdiği biri bakıyordu o boşluktan ona, tek gözüyle seçebildiği kadarıyla. Bu kader miydi, alın yazısı mı yoksa kadının fıtratında mı vardı.

Yok, elbette ne kader ne alın yazısı ne de fıtrat. Yıllardır bitip tükenmeyen ve hatta katlanarak büyüyen bir cinsiyete dayalı şiddetti. Şiddete yönelik yaptırımların caydırıcı olmayışı, iyi hal indirimleri amalarla başlayan medya haberleri. Yasalarda uygulanmayan cezalar” şeklinde konuştu.

Berfin’in bir dizi ameliyat geçirmesi gerektiğini ve bunun için maddi desteğe ihtiyacı olduğunu ifade eden Çınar; “İstanbul’da ilk doktor görüşmesinden döndü. Bu ameliyatlar için gereken parayı bir an önce toparlamamız lazım. Berfin’imizi koruyamadık ama onun yeniden hayal kumasına, kocaman gülümsemesine hep birlikte yardım edebiliriz. Maddi imkânı olmayan ailenin, Berfin’in ameliyat ücretlerini karşılayamayacağını ilk günden beri yanlarında olduğumuz için biliyoruz. Buradan herkese sesleniyoruz. Berfin’imizin gülüşü solmasın!” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here