İSTE’den İstanbul Yeni Havalimanı İnşaatı Şantiyesine İlk Ziyaret

0
165

iste-santiye-gezisi1İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri Türkiye tarihinin en büyük yatırımı olan Avrupa’nın en büyük havalimanı inşaatında incelemelerde bulundu.

Yrd. Doç. Dr. Ali Doğan koordinatörlüğünde, Araştırma Görevlileri Nurullah Karaca, Kevser Keskin, Murat Öztürk’ün katılımları ile gerçekleştirilen teknik gezide, İstanbul İli Avrupa Yakasının Karadeniz Kıyısında  bulunan Terkos Gölü civarında 76.5 milyon m2 alan üzerine yapılan yeni havalimanı inşaatını ziyaret eden İSTE’li öğrenciler, kullanılan güncel teknolojileri yerinde gözlemleyerek yapım aşamasında olan ve altı adet pist ile 200 milyon yolcu kapasiteli terminal binalarındaki çalışmaları yerinde inceleme fırsatı buldu.

iste-santiye-gezisi2

Tasarımı İstanbul’dan ilham alınarak yapılan havalimanının, 347 dar gövdeli ve 264 geniş gövdeli uçağa aynı anda hizmet verebilecek kapasitede olduğunu belirterek, toplam maliyetinin yaklaşık 22 milyar Avro olduğunu vurgulayan Teknik Gezi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ali Doğan; “Avrupa’nın en büyük,  dünyanın da sayılı projelerinden birisi olan İstanbul 3.ncü Havalimanı (İstanbul Yeni Havalimanı) İnşaatı şantiyesine, İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü olarak gerçekleştirdiğimiz teknik gezide, öğrencilerimiz mesleki ufuklarını genişleterek, şantiye yönetimi hakkında bilgilerini artırma fırsatı buldu. Bu şantiyeyi ziyaret eden ilk üniversitelerden biri olduk.

iste-santiye-gezisi3

Burada en modern ve güncel teknolojiler kullanılıyor. Öğrencilerimiz bunları yerinde görerek bilgilerini pekiştirdiler. Bu imkânın oluşmasında öncülük eden yöneticilerimize ve şantiyelerinde bizleri misafir eden havalimanı inşaatı şantiye yöneticilerine ve İGA Havalimanları İşletmesine teşekkürlerimizi sunarız” sözleri ile teknik gezinin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here