İSTE Teknofest 2020’de Türkiye 2’cisi Oldu

0
275

Türkiye’nin Ayakları Yerden Kesen Festivali, Teknofest 2020’de final heyecanı geride kalırken, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), Eğitim Teknolojisi Kategorisinde KOD-İSTE takımıyla Türkiye 2’cisi oldu. İSTE’ye Ödülünü Teknofest Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar takdim etti.

Teknofest 2020’de; 175 Üniversite arasında proje başvuru sayısı oranlamasında Türkiye’de 4. olmayı başararak finallerde ses getireceğinin sinyallerini veren İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), beklentileri boşa çıkarmayarak Türkiye 2’cisi oldu. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci ise Coderium Projesiyle Türkiye derecesine imza atan KOD-İSTE takımını tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’da Finallere Katıldı

Gaziantep’te gerçekleşen finallerin 26 Eylül Cumartesi tarihinde yapılan ödül törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da katılmış ve takımları stantlarında ziyaret ederek projeleri hakkında yarışmacılardan bilgi almıştı.

Pandemi sürecinde olunması nedeniyle yarışma finallerine protokol haricinde kimse alınmazken, gerçekleşen canlı yayınlarla milyonlarca takipçi bu heyecana ortak oldu. İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci de söz vermiş olduğu gibi İSTE takımlarını yalnız bırakmayarak, Gaziantep’te de gerçekleşen finallere katılım gösterdi.

Proje Çocuklar İçin Geliştirildi

İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden Arş. Gör. Kadir Tohma’nın akademik danışmanlık yaptığı KOD-İSTE takımı, aynı bölüm öğrencileri Ahmet Gezici, Hüseyin Alperen Yaşar ve Furkan Koçoğlu’dan oluşuyor. Çocuklara kodlamayı somut olarak öğretmeyi amaçlayan projeyle, prototipi yapılan elektronik kit ve mobil uygulamayla ilerleyen günlerde destek bulunması halinde seri üretime geçilmesi planlanıyor.

Ödülü Bayraktar’lar Verdi

Baykar Savunma Teknik Müdürü ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve Türkiye’nin Teknoloji Takımı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar’dan ödülünü alan İSTE temsilcisi, kendilerine yapmış oldukları katkılardan dolayı da İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci’ye teşekkür ettiler.

Rektör Depci: “Öğrencilerimizle Gurur Duyduk”

Teknofest’20’de Eğitim Teknolojisi dalında mücadele ederek Türkiye 2.’si olmayı başaran KOD-İSTE takımının yanı sıra finallere kalan tüm İSTE öğrencileriyle gurur duyduklarını ifade eden İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci de; “Zaten proje başvuru sayımızla Türkiye’de 4. olmuştuk, bugün de takımlarımızdan biri Türkiye 2.’si olarak bizleri sevince boğdu” diye konuştu.

Bu Başarı Bir Tesadüf Değil

Depci, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “İSTE olarak Türkiye’nin 11 Teknik Üniversitesinden biriyiz ve kendimize özgü hayata geçirdiğimiz bir Teknoversite vizyonumuz var. Bu vizyonda yetişen öğrencilerimizin bugün bu sonuçlara imza atıyor olması aslında bir tesadüf değil, onlara verilen emeklerin bir göstergesi. Arş. Gör. Kadir Tohma’nın akademik danışmanlığını yaptığı KOD-İSTE takımı öğrencileri, Ahmet Gezici, Hüseyin Alperen Yaşar ve Furkan Koçoğlu’nu tebrik ediyor, bundan sonraki süreçte de kendileriyle birlikte olacağımızı belirtmek istiyorum. Bu anlamlı ödül üniversitemize ve şehrimize hayırlı olsun. Diğer kategorilerde yarışan takımlarımızın hepsi bize göre kazanmıştır. Çünkü ülkemiz kazandı” dedi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here