İskenderun Kaymakamlığından Şehit Aileleri ve Gaziler Onuruna İftar Yemeği

0
327

İftar Programına İki Binden Fazla Kişi Katıldı

İskenderun Kaymakamlığı tarafından şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar yemeği düzenlendi. Hatay Valiliği koordinesinde, Tosyalı Holding destekleriyle yapılan iftar yemeği, altı ilçeden iki binin üzerinde kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

İskenderun Ramada Otel’de gerçekleşen iftar programına; Hatay Valisi Erdal Ata, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk,  39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli,  İl Jandarma Komutanı J.Alb. Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı, Arsuz, Belen, Payas, Erzin ve Dörtyol ilçe protokolleri, Tosyalı Holding yönetim kurulu, çeşitli din ve mezheplerin temsilcileri, şehit aileleri, gaziler ve aileleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum örgütleri ve basın mensupları katıldı.

Misafirleri kapıda karşılayan İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, onlarla tek-tek ilgilendi. İftar öncesinde Kaymakam Recep Soytürk ve eşi Nurdan Soytürk, şehit ve gazi aileleri ile yakından ilgilenerek, masaları da tek-tek ziyaret ederken, yakın ilgi ve alakadan dolayı çok memnun olduklarını ifade eden şehit ve gazi aileleri ise; nazik daveti ile kendilerini onurlandıran, sorun ve ihtiyaçları ile yakinen ilgilenen İlçemiz Kaymakamı Recep Soytürk ve eşi Nurdan Soytürk’e teşekkür ettiler.

İftar öncesi şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı ve dualar edildi. Okunan ezan ile birlikte oruçlar açıldı. İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu’nun yaptığı yemek duasının ardından iftar programının düzenlenmesine katkı yapan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Tosyalı kısa bir konuşma yaptı. Tosyalı; “Canlarını bu vatan için gözünü kırpmadan vermiş şehitlerimizin değerli ailelerine ve gazilerimize ne yapsak az. Hep birlikte Ramazan’ı ağız tadıyla bitirip Ramazan Bayramına kavuşmamızı diliyorum” dedi.

Daha sonra kısa bir konuşma yapan Hatay Valisi Erdal Ata, Ramazan ayının öneminden söz ederek; “Bugün göklerde bayrağımız dalgalanıyor, minarelerimizde ezanlar okunuyor, bizler özgürce yaşıyorsak bunu başta aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. İl valisi olarak görev yaptığımız her yerde gerek şehit ailelerimiz olsun gerekse gazilerimiz ve aileleri olsun onların sorunlarıyla elimizden geldiğince yakından ilgilenmeye gayret gösteriyoruz. Son yıllarda yapılan yasal düzenlemeler ile şehit yakınları, gazilerimiz ve onların yakınları için birçok imkân sağlandı. Temennimiz şehitlerimizin bizlere emaneti olan ailelerinin bundan sonraki yaşamlarını rahat ve huzur içinde devam ettirmeleridir” diye konuştu.

İftar programının düzenlenmesine katkı yapan Hayırsever Fatih Tosyalı’ya ve ev sahipliği için İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk’e teşekkür ettiğini dile getiren Vali Ata, Ramazan-ı Şerif’in ülkemize ve milletimize güzel günler getirmesini temenni ederek; “Ramazan ayı boyunca yaptığınız ibadetlerin, tuttuğunuz oruçların kabul olmasını temenni ederim” dedi.

İftar yemeğinin yenmesinin ve yapılan sohbetlerin ardından bu güzel program sona erdi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here