İskenderun Balıkçı Barınağı Aslına Uygun Onarılıyor!

0
454

Dalgıç; “Yarım Kalan Bölüme de El Atılmalı”

İskenderun’un kanayan yarası durumunda olan Balıkçı Barınağı, aslına uygun şekilde onarılmaya başlandı. Taban yükseltme işlemleri, DLH tarafından ihaleye çıkarılırken, ihaleyi alan yüklenici Vians İnşaat Sahibi Fırat Durmaz, projenin çalışmalarına hızlı bir şekilde başladıklarını belirtti.

Bilindiği üzere, uzun zamandır denizin lodosla şişmesi nedeniyle, taşan deniz suları, balıkçı barınağını kullanılamaz hale getiriyordu. Geçimini balıktan sağlayan Balıkçı esnafı da bu doğa olayı karşısında çok çaresiz kalıyor, denize yapacakları seferleri sıkıntılı bir şekilde yapıyordu. Balıkçıların bu çaresizliğini üst düzey makamlara taşıyan İskenderun Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Yücel Dalgıç, büyük uğraşıların sonunda yetkililerin aldığı bu olumlu kararlarla balıkçı barınağının gerçek yüzüne kavuşacağını kaydetti.

Amaçlarının kaliteli hizmet olduğuna dikkat çeken Dalgıç; “İskenderun Balıkçı Barınağımız uhdesinde bulunan kooperatifimiz ve yönetimimiz ve diğer grevli arkadaşlarımızla birlikte elimizden gelen her şeyi yapıyor, barınağımız için mücadele ediyoruz. Çalışmalarımızın disiplinli şekilde oluşmasını sağlayan sağduyulu kooperatifimiz üyelerine teşekkür ederim. Arzumuz balıkçı arkadaşlarımıza kaliteli hizmet vermektir. Bundan böyle daha teşekküllü çalışmalar içerisinde bulunacağız. Üye aidatlarını zamanında ödeyen arkadaşlarımızla ödemeyen arkadaşlarımızın haksız rekabetlerini konuşarak anlaşarak çözmeye çalışacağım.

Yapılan işlemlerin yetmeyeceği aşikâr! Arzumuz balıkçı barınağımızın sol yanında bulunan boşluğun da ihale kapsamına alınarak, balıkçılarımızın bağlama sahasının genişletilmesidir. Ön tarafta yapılan yükseltmenin deniz tarafında bulunan taban pisliklerinin temizliği kooperatifimiz tarafından yapılacak. Ayrıca projede olmayan elektrik ve su tesisatı yine tarafımızdan karşılanacaktır. Temennimiz bizlerin yalınız bırakılmamasıdır. İskenderun Deniz Ticaret Odası ile İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nın bu mücadelemize destek olmalarını hassaten beklemekteyiz. Burası bizim, hepimizin! Hatay Valimiz Sn. Rahmi Doğan beye İskenderun Kaymakamımız Sn. İskender Yönden beye DLH Müdürlüğümüze ve Hatay Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne teşekkürler ediyorum” dedi.

İskenderun Balıkçı Barınağı Genel Koordinatörü Birol Karakaya ise; “İskenderun Su Ürünleri Kooperatif Başkanımızın yoğun çalışmalarını takdirle karşılıyor ve barınağımızın değişen çehresine bizlerde elimizden fazlasını vermeye gayret gösteriyoruz. Verdiğimiz emeklerin boşa çıkmaması için İskenderun Su Ürünleri Kooperatifine üye arkadaşlarımızın da, kendine düşen asli görevleri yapması gerekir. Gayemiz temiz ve disiplinli bir barınak oluşturup, devletimizin ve vatandaşlarımız tarafından takdir görmesidir” diye konuştu.

Yüklenici firma yaklaşık yirmi günden bu yana teslim tarihine sadık kalarak barınak içinde işlemlerini sürdürüyor. Vatandaşlarımız ve balıkçı esnaflarımız da balıkçı barınağında oluşan bu değişimi minnetle karşılamakta ve bir an evvel bitmesi için İskenderun Su Ürünleri Kooperatifine destek veriyor. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here