“IŞİD, Nusra ve Kaide’nin Kökünü Kurutacağız”

0
130

hdp mitingi1HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Hatay Mitinginde Konuştu

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş partisinin Hatay’da düzenlenen mitingine katılarak, partisine destek istedi. Seçim mitingine, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yanı sıra Tunus Halk Cephesi Sözcüsü Hamma Hammami de katıldı. Hammami, Tunus’ta kasım ayında gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçimine Halk Cephesinin cumhurbaşkanı adayı olarak katılmış ve 3. sırada yer almıştı.

hdp mitingi2

HDP İl Eş Başkanının konuşmasıyla başlayan mitingde liderlerin konuşmasından önce Hatay adayları tanıtıldı. Daha sonra söz alan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partilerini, hedeflerini anlattı ve Hataylılardan oy istedi. Türkiye’de korkmayan geleceğe dair kaygılanmayan kimsenin kalmadığını öne süren Demirtaş; “Bizim derdimiz Türkiye üzerindeki bu korku karamsarlık karabulutları dağıtmaktır. Bizim temel ilkelerimiz büyük insanlık başlığı altında buluşturduğumuz temel insan haklarıdır. Bizi başka hiçbir kimlikte tekleştiremezler. Buluşacaksak insanlık başlığı altında buluşabiliriz. Hepimiz Türk olamayız, Kürt olamayız, Alevi, Sunni olamayız. İnsanız hepimiz, bizi buluşturacak kimlik insan kimliğimizdir. AKP bütün bu değerleri aşındırdı. Mezhepçi politikalarla, kimlik tüccarlığıyla Türkiye’ye ileri demokrasi safsatasını yutturmaya çalıştı. Şimdi maskeleri düştü artık. Sizlerin ortaya koyduğu bu inanılması zor performans onların sonunu bu çirkin kibirli iktidarlarının sonunu getirdi artık. İnşallah göreceksiniz, hiç kimsenin tahmin edemeyeceği bir sonuçla ortaya çıkacağız. Ve artık Türkiye’de yeni bir demokratik halk iktidarının temellerini atmış olacağız” dedi.

hdp miting3

“HDP Özgür Kadının Partisidir”

Hükümetin en çok kadınlardan korktuğunu savunan Demirtaş; “En çok da kadınlardan korkuyorlar. Kadınlar onların iktidarının sonunu getirecek. Kadınlara rüşvet dağıtmaya korkutmaya çalıştılar, tehdit ettiler ama başaramadılar. Artık ülkenin kadınları özgür kimliğiyle alanlardalar. Ve iktidarda olacaklar göreceksiniz. Bu ülkenin kadın başbakanı olacak o da HDP’li olacak. Buna yürekten inanarak söylüyorum” dedi.

hdp miting8

Onların Suyunu Keseceğiz

Komşu ülkemizde yaşanan vahşete de değinen Demirtaş; “Suriyeli kardeşlerimiz bizden korkmasın. IŞİD korkabilir, HDP’nin iktidarında onların suyunu keseceğiz. Onların sonunu da getirecek. Onları o topraktan defedecek her türlü girişimi biz HDP iktidarında yapacağız.

IŞİD Nusra ve Kaide gibi tecavüz ve barbarlık ordusunun kökünü kurutacağız. Burada halklarımıza zulüm yapan bu cihadçı çetelere izin vermeyeceğiz. Ne kadar gücümüz varsa Ortadoğu’dan karadan da havadan da gücümüzü kullanmaktan çekinmeyiz.

hdp miting6

Hepimiz tehlikedeyiz, Türkiye de tehlikede, Hatay, Antep tehlikededir. Yüzünü ne zaman buraya dönecekler bilmiyoruz. AKP bu kadar eleğe çevirmişken Türkiye’nin sınırlarını geçip Türkiye’ye karşı büyük bir cihad saldırısı başlatabilirler. AKP IŞİD’i terör örgütü olarak görmeyebilir. Dikkat edin HDP’ye terör örgütü diyebiliyorlar, Bekrin Elvan’a terörist diyebiliyorlar ama IŞİD’e terörist diyemiyorlar. IŞİD’den söz ederken incitmemek üzerine cümleler kuruyorlar. İşte bu anlayış değişmezse Hatay’da iç barışı sağlayamayız” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here