‘Cumhurbaşkanımızı Coşkuyla Ağırlayacağız’

0
147

seyfi dingil5Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Programı Hakkında Bilgiler Verdi

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2 Haziran tarihinde İskenderun Atatürk Anıt Alanı’nda gerçekleştireceği program hakkında bilgi vermek üzere kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelişini büyük heyecanla beklediklerini kaydeden Dingil; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 2 Haziran 2015 Salı Günü saat 17.00’de İskenderun Anıt Meydanında Değerli Hatay halkımızla bir araya gelecektir. Kendisini İskenderun’da büyük coşku ve mutlulukla ağırlayacağız” dedi.

Büyük Çarşı İş Hanı Yeşil Alan Olacak

Düzenlediği basın toplantısında basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Başkan Dingil, Büyük Çarşı İş Hanı ile ilgili projesini açıkladı. Büyük Çarşı İş Hanını yeşil alana çevirmek istediğini söyleyen Başkan Dingil; “Büyük Çarşı İş Hanı için 7 Haziran sonrasını bekliyoruz. Bu iş hanımızda toplam 810 kişiden oluşan mülk sahibi var. Birçoğuna ulaştık. Ancak öyle yerler var ki mülk sahibi ortada yok. Şu anda oradaki dükkânların değeri 3-4 bin lira arası. Büyük Çarşı iş hanını yeşil alan olarak düşünüyorum. Eğer böyle olursa mülk sahipleriyle anlaşabilirim. Burası için Rezidance yapacağım dersem 4 bin liralık iş yerlerine 40 bin lira vermek zorunda kalacağım. Büyük Çarşı İş Hanını yeşil alana çevirirsek İskenderun Lisesi’nin yan tarafı olan güzergâhı da Kanatlı Caddesi gibi yapacağım” dedi.

seyfi dingil6

Kaldırım Ekiplerimiz Sahaya İndi

İskenderun’a 250 bin m2 parke kilit taşı ve kaldırım yapılacağını 142 bin ton asfalt döküleceğini de belirten Dingil, ekiplerin 2 Haziran’dan itibaren asfalta başlayacağını söyledi. Başkan Dingil; “250 bin m2 kilit taşı ve kaldırım için ekiplerimiz sahaya indi. Kırık, dökük kaldırım kalmayacak. 2 Haziran tarihinde asfalta başlayacağız. Şunu diyebilirim İskenderun halkı bugüne kadar görmediği bir asfalt ile karşılaşacak. Otoban yollarına dökülen asfalt kullanacağız. Toplam 142 bin ton asfalt dökeceğiz. Bu asfalt çalışmasının ardından 6-7 yıl bir daha asfalta elimizi sürmeyeceğiz” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun mitingini bir kafenin teras katından izleyen Belediye Başkanı Seyfi Dingil; “Beni çağırmadılar ben ona rağmen gittim. 10 dakika dinledim. Konuşmalarını eksik buldum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here