Hidayet Şahinoğlu Yeniden Başkan

0
90

lokantacılar odası1İskenderun Lokantacılar, Pastacılar ve Kebapçılar Odasının olağan genel kurulu geçtiğimiz hafta sonu Memo Restoranda yapıldı. İki liste ile gidilen genel kurulda Hidayet Şahinoğlu güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

İskenderun Lokantacılar, Pastacılar ve Kebapçılar Odasının olağan kuruluna Lokantacılar Odası Federasyonu Başkanı Ethem Aykut Yenice, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Hatay Esnaf Odaları Birliği Başkanı Kadir Teksöz, İskenderun Esnaf Oda Başkanları ile seçkin davetliler katıldı. Divan Başkanlığını Hatay Odalar Birliği Başkanı Kadir Teksöz yaptı. Kurulda söz alan Divan Başkanı Teksöz, küçük esnaflardan istenilen iş sağlığı ve iş güvencesinin anlamsız olduğunu, AVM’lerin küçük esnafın canını yakıp bitirdiği ve kentte trafiği bitirdiğinden yakındı.

lokantacılar odası2

Hidayet Şahinoğlu da kendisine gösterilen ilgi ve alakadan dolayı son derece memnun olduğunu belirterek; “Esnaf odaları olarak başlatmış olduğumuz ‘Ekmek askıda’ kampanyasına lokantacılar ve kebapçılar olarak destek vermenizi istiyorum. İşyerinize ekmek alırken, iki tanesini mutlaka yardıma muhtaçlara verilmesi için bağışlayın” dedi. İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek de “Kadınlarımızın da bu meslekte varlıklarını göstermesi renk kattığı gibi, kadınların sosyal hayata entegre olması bir toplumun gelişmesinde çok önemli bir faktördür. Onun için sizleri görmekten çok memnunum” dedi ve kurulun hayırlara vesile olmasını diledi.

lokantacılar odası3

Lokantacılar Federasyonu Başkanı Ethem Aykut Yenicede söz alarak; “Bu ülkede her gün şartların zorlaştığı, ekonomik ve kültürel baskıların arttığı, adeta ülkenin birbirine girdiği günde bile hala dükkanınızı açabiliyorsanız, hala bu ülkede KDV ödeyebiliyorsanız, hala bu ülkede birilerini çalıştırabiliyorsanız, hala bu ülkede esnaf olmanın onurunu yaşayabiliyorsanız, sizler çok önemli insanlarsınız. Cumhuriyet tarihinde şöyle bir geriye bakın, polisin bile 80’li yıllarda meydana döküldüğü yıllarda bile bu ülkede sokağa dökülmeyen, bu ülkede devletine, milletine baş kaldırmayan tek topluluk esnaflardır. Bu nedenle sizler çok özelsiniz, çok önemlisiniz. Ayıca Türk mutfağının asıl sahibi bayanlarında bu meslekte yer almaları bizleri daha da onurlandırmaktadır” dedi.

lokantacılar odası4

Seçim öncesi her iki adayda yan yana gelerek, birliktelik mesajı verdikten sonra yapılan oylamada Hidayet Şahinoğlu 235 oy alarak yeniden başkanlığa seçilirken,  Mehmet Düşer’in listesi ise 91 oyda kaldı. Kongrede ayrıca odaya çeşitli hizmetlerde bulunan üyelere ve bayan üyelere plaket takdim edildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here