Kaymakam Özyiğit; “Bu Tarihin İleriki Nesillere Muhakkak Aktarılması Gerekir”

0
510

gazete kutlama5Gazetemiz İskenderun, dün 69. kuruluş yıldönümünü kutladı. Kuruluş yıldönümümüz nedeniyle gazetemiz idarehanesine dün bir dizi ziyaret gerçekleştirildi.

Kentimizin ilk gazetesi olan Gazetemiz İskenderun, dün 69. kuruluş yıldönümünü kutladı. Tarafsız, doğru, dürüst, ilkelerinden ödün vermeden yayın hayatını sürdüren gazetemiz, tam 69 yıl ayakta kalabilmiş olmanın haklı gururunu bir kez daha okurlarıyla yaşadı.

Gazetemize gelen tebrik telefonları ve mesajların ardı arkası kesilmedi. Kuruluş yıldönümümüz nedeniyle gazetemiz idarehanesine de dün bir dizi ziyaret gerçekleştirildi.

IMG_1356i

Sabah saatlerinden başlayarak gün boyu meslektaşlarımız bizi yalnız bırakmazken, ilk ziyaretçilerimiz Ses Gazetesinden Saadet Berkyürek ve Akın Bodur oldu. İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Turan Yenievli, Analiz Gazetesi Sahibi Hilmi Diken, Vatan Gazetesi Köşe Yazarı Doğan Süslü, Yazar Eczanesi Sahibi Semir Yazar, Alemdar Oteli Sahibi Ali Şanlı da ziyaretimize gelerek, sevincimizi ve gururumuzu paylaştı.

IMG_1405i

Mesai sonrası ziyaretimize gelen İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit’e yeni mezun Kaymakam Ekrem Güngör de eşlik etti. Kaymakam Özyiğit ziyaretinde gazetemizin 1. nüshasını da dikkatle inceledi. Tarihin bu gazete nüshalarında saklı olduğunu kaydeden Özyiğit; “Bu nüshaya bakarken tarihin kokusunu hissedebiliyorsunuz. Teknoloji her ne kadar gelişmiş olsa da benim için bu gazete sayfaları daha da önemlidir. Ve bu tarihin ileriki nesillere muhakkak aktarılması gerekir. Bir paylaşımla bu tarih kokan gazeteleri herkesin görmesini sağlamak lazım!” diye konuştu.

IMG_1435i

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil de hem çiçek göndererek hem de idarehanemizde ziyaretimize gelerek bu mutlu günümüze ortak oldu. Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Rızkullah Terbiyeli ile bir süre de sohbet eden Başkan Dingil, gazetenin yayınlanmasında emeği geçen herkese başarılar diledi.

Gün boyu birçok okurumuz ve dostlarımız da gazetemiz idarehanesine gelerek bu mutlu günümüzü bizimle paylaşırken, bazı arkadaşlarımız da çiçek ve mesaj göndererek, telefon ederek mutluluğumuza ortak oldular.

IMG_1371i

Gazetemize gelen konukları, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Rızkullah Terbiyeli, Yazı İşleri Müdürümüz İlyas Edip Terbiyeli, Sayfa Editörümüz Helga Terbiyeli, Yazarlarımızdan Öcal Çulcuoğlu ile Nuri Erdener ve Muhabirimiz Çağla Zorlu karşıladı.

İskenderun Gazetesi olarak, ziyaretimize gelerek, mesaj ve çiçek yollayarak, telefon ederek 69. kuruluş yıldönümümüzü kutlayan tüm dostlarımıza, misafirlerimize ve okurlarımıza teşekkür ediyoruz.

IMG_1385i

IMG_1361

IMG_1369i

IMG_1366i

Kutlama Mesajları…

Sayın Rızkullah Terbiyeli,

Ülkelerin demokratik yönetiminde, fikir hürriyeti ve sağlıklı bilgi sağlanmasında sorumlu gazetecilik anlayışı büyük önem arz etmektedir. Gelişmeleri, yaşanan olayları, sosyal ve kültürel etkinlikleri, spordan magazine, edebiyattan mizaha her alanda basın kuruluşlarının verdiği amme hizmeti toplumsal olaylarla ilgili isabetli fikirler edinmemize yardımcı olmaktadır. İskenderun Gazetesinin 69. Kuruluş Yıldönümünde aile büyüğü olarak şahsınızı ve tüm gazete çalışanlarını kutluyor, doğru bilgiyi bizlerle paylaşmada ve haklıyı savunmada başarılar diliyorum.

Prof. Dr. Süleyman Yılmaz

İSTÜ Rektör Adayı

İlkeli, tarafsız, objektif çizgisinden sapmayan, güzide kentimizin ilk gazetesi olma özelliğini taşıyan İskenderun Gazetesi’nin kuruluş yıldönümünü kutlar, başarılarla dolu nice yıllar dilerim.

Yusuf Civelek

Belediye Eski Başkanı

İskenderun Gazetesinin kuruluş yıl dönümünü kutlar, güzel haberlerle dolu daha nice mutlu yıllar dilerim. Saygılarımla,

Mert Aybars

MESE İletişim Danışmanlığı

Yıllardır güvenirliliği ve saygınlığıyla, özverili çalışmalarıyla bizleri bilgilendiren, kamu görevini başarıyla yapan İSKENDERUN GAZETESİ’ni tebrik ediyor, emeği geçenleri kutluyoruz. Nice yıllara…

Mustafa UÇAN

Özel Uğur Liseleri Müdürü

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here