“Hatay’da Huzura Dair Bir Sıkıntı Yok”

0
108

savaş-cnn türk1Başkan Savaş, CNN Türk Ekranlarında Türkiye’ye Hatay’ı Anlattı

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 27 Şubat Cumartesi akşamı saat 20.00’de CNN Türk ekranlarında Duygu Demirdağ’ın sunumuyla ekranlara gelen Ana Haber Bülteni’nin canlı yayın konuğu oldu.

Ortadoğu’da ve özellikle Suriye’de yaşanan gelişmelerin en yakın tanığı olan şehirlerden biri olan Hatay’ın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak izleyicilerin karşısına çıkan Başkan Savaş, öncelikli olarak Hatay’la ilgili olarak çeşitli mecralarda yaratılan savaşın ortasında kalmış, güvensiz şehir algısının gerçekleri yansıtmadığını ifade etti.

Demirdağ’ın Suriye’de yaşanan gelişmelerin ve yarattığı sorunların Hatay’a yansımalarıyla ilgili açıklamalar yapan Başkan Savaş; “Hatay, son 5 yılı bayağı yoğun ve yorgun geçirdi. 500 bine yakın mülteci Hatay’da yaşıyor. 20 bine yakını kamplarda, geri kalanı ise ilçelerde akrabalarının yanında ya da kiraladıkları evlerde yaşıyor. Biz çıkan savaşta Hatay’da kaos ortamının yaşanmasına müsaade etmeden bugüne kadar geldik. Umuyorum ki Suriye’de kalıcı barış sağlanır ve herkes kendi ülkesinde güvenle yaşamaya devam eder” şeklinde konuştu.

“Ortadoğu’daki Kaos Ortamının Şehrimize Yansımaması İçin 2500 Toplantı Yaptım”

Suriye’de yaşanılan olaylardan sonra Hatay’da ne değişti sorusuna cevap veren Başkan Savaş; “Basın Hatay’da her gün bomba patlıyormuş gibi algı oluşturuyor. Bomba her yerde patlıyor. Paris’te de patladı Ankara’da da. Terörün ne zaman nerden geleceği belli olmuyor. Ben Antakya Belediye başkanlığı döneminde de şimdi de birçok kanaat önderleri ile sıkıntılar yaşanma ihtimaline karşı 2500 birlik, beraberlik ve huzura yönelik toplantı gerçekleştirdim. Hatay çok renkli bir şehir. 3 tane farklı dine ev sahipliği yapıyor. Bizim hiçbir rengimiz diğer renklerden rahatsız olmuyor. Gelen misafirlerimize de o şekilde yaklaşıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Hatay’da yapılan ve yapılabilecek yatırımlara da değinen Başkan Savaş; “Tabii ki son dönemde yaşanılan olaylar sebebiyle Hatay’da yatırım gerilemiş durumda. Barışın sağlanmasından sonra sadece Suriye’ye değil 5 ülkeye daha ihracat yapacağız. Sektörlerimiz Ortadoğu’daki kaos yüzünden bayağı geriledi. Turizm anlamında da gerileme söz konusu.  Ama Hatay Roma döneminden itibaren Ortadoğu’da köprü vazifesi yapmış. Ayrıca Hatay’da deniz, doğa, kaplıca ve din turizmi var. Zamanının en büyük değeri olan İpek Yolu buradan geçmiş. Ovamızın, toprağımızın bereketi, gübre ve enerji sektörleri ve yatırıma açık daha birçok sektörle Hatay gelecek için yatırım anlamında ideal bir şehir” dedi.

Sunucu Demirdağ, Başkan Savaş’ın Hatay’ı kalkındırmak ve önü açık bir kent yapabilmek adına yaptığı önemli girişimlerin olduğunu bildiklerini belirtirken, bu girişimlerle ilgili olarak ayrıntılar paylaşılmasını istedi. Başkan Savaş söz konusu girişimlerle ilgili olarak uluslararası birçok organizasyonda Hatay’ı ön plana çıkaracak çalışmalarla göz önünde olduklarının altını çizerek; “Dünyanın en büyük Gayrimenkul Yatırım ve Emlak Fuarı olarak Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenecek MIPIM’e birçok proje ile katılıyoruz. Müze oteli Türkiye’de sadece iki yerde var. Buna benzer Hatay’ı cezbedici kılan gayrimenkul ve emlak projeleriyle kentimize yatırımcı çekmeye çalışacağız” dedi.

2 yıl önce Hatay’da yer alan toplumsal her renkten oluşan Medeniyetler Korosu ile Nobel Barış Ödülü’ne aday olduklarını kaydeden Başkan Savaş, o dönem elde edilemeyen Nobel başarısının, önümüzdeki senelerde Hatay’ın kendine has özellikleriyle elde edileceğine olan inancını dile getirdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here