“Hatay Vergi Dairesi Başkanlığında Neler Oluyor?”

0
315

türk büro-sen1Türk Büro-Sen Hatay Şube Başkanı Uğur Muratoğlu Tepkili!

Türk Büro-Sen Hatay Şube Başkanı Uğur Muratoğlu, İskenderun Denetim Koordinasyon Müdürlüğüne atanan memurların Mevcut Müdür Vekili tarafından tehdit ve baskı yapılarak görev yerleri değişiklikleri tebliğ edilerek ilişiklerinin kesildiğini söyledi. Başkan Muratoğlu; “Bakanlığımız Bayram süresince denetimler devam edecek derken bu ekibi görevden alarak, tecrübesiz deneyimleri olmayan henüz adaylıkları devam eden yeni memurları bu göreve neden getirdiniz? Hatay Vergi Dairesi başkanlığında neler oluyor?” diye de sordu.

Sendika binasında düzenlediği basın toplantısı ile bu duruma tepki gösteren Başkan Muratoğlu, “2006 Yılında Hatay Vergi Dairesi Başkanlığı Denetim Grup Müdürlüğüne bağlı Antakya ve İskenderun Denetim Koordinasyon Müdürlüğü olmak üzere iki ayrı birim kuruldu. Müdürlük personellerinden müracaat edenlere düzenlenen seminer sonunda yapılan sınavla 70 ve üzeri puan alan memurlar atanarak Özel Yoklama Yetki Belgeleriyle görevlerine başladı.

İskenderun Denetim Koordinasyon Müdürlüğüne atanan Memurlar, sınavda başarılı olup, o zamanki Vergi Dairesi Başkanı tarafından atanan 22 kişilik bu personel koordineli bir şekilde görevlerine başladılar. Bu personel taşıdıkları sorumluluğun bilinciyle Mükellefler arasında hiçbir ayrımı gözetmeksizin, fedakârca ve cefakârca çalışmışlardır. Bulundukları illerde mevcut denetim ekipleriyle belirtilen sektörlere denetimlere başlandı, bakıldı ki Hatay’da, ilimizin içinde bulunduğu sosyopolitik durumundan da faydalanarak, kaçak akaryakıt, Bandrolsüz içki ve sigara, naylon fatura, pos cihazıyla tefecilik almış başını gitmiş. İşte bu ekip yaptığı denetimler neticesinde bu sektörlerde ciddi cezalar yazmış, kolluk kuvvetleriyle birlikte başarılı çalışmalar yapılmıştır. Demek ki bu ekip birilerinin canını çok yakmış, birilerinin vergi kaçırmalarına, tüyü bitmemiş yetim haklarını gasp etmelerine göz yummamış olacak ki bu ekipten rahatsızlık duyulmuş ve adeta ipi çekilmiştir.

01.09.2013 tarihine kadar, ya da şu anki Vergi Dairesi Başkanı Hatay’da göreve başlayana kadar, bundan önceki Vergi Dairesi Başkanları tehditlere ve baskılara göğüs gererek bu güne kadar görevine devam eden bu ekibin arkasında durmuş taktir ve taltif etmiş, ancak mevcut başkan bu ekipten 17 kişiyi bir Cuma sabahı İskenderun Denetim Koordinasyon Müdürlüğüne vekaleten bakan mevcut Müdür Vekili tarafından tehdit ve baskı yapılarak görev yerleri değişiklikleri tebliğ edilerek ilişiklerini kesmiştir.

Buradan Sayın Vergi Dairesi Başkanına soruyorum, bakanlığımız bayram süresince denetimler devam edecek derken siz bu ekibi görevden alarak, tecrübesiz deneyimleri olmayan henüz adaylıkları devam eden yeni memurları bu göreve neden verdiniz? İlişiklerin kesilmesi yönünde bu memurların üzerine neden baskı oluşturdunuz? 17 kişinin görevden alınmasında İlimiz kurum ve kuruluşlarının Koordinasyonundan sorumlu Sayın Valimizin haberi var mı? Biz ekip olarak bu güne kadar yaptığımız çalışmalarla vicdanen rahatız, siz yaptığınız bu değişikliklerle vicdanen rahat mısınız?” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here