Hatay Büyükşehir Belediye Meclisinde Gerginlik Sürüyor!

0
46

büyükşehir meclisi6Başkan Savaş; “Ak Partili Meclis Üyelerini, Siyasi Düşünceden Uzak Değerlendirmeler Yapmaya Davet Ediyorum”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay Büyükşehir Meclisi’nin son oturumunda AK Parti grubu gündem dışı bir önerge ile kamuoyunda köy hizmetleri olarak bilinen ve Hatay Valiliğince oluşturulan komisyon tarafından HATSU’ya devredilen 25 dönümlük yerin, Antakya Belediyesi’ne devrinin talep edilmesi ile ilgili konu hakkında görüşlerini bildirdi.

Önergenin, büyükşehir belediyesinin kentin tüm ilçelerine, her bireyine ve her metrekaresine hizmet etme zorunluluğu göz ardı edilerek verildiğini savunan Başkan Savaş; “Sıfırdan yapılanma aşamasında olan Büyükşehir Belediyesinin hizmet üretmek için en önemli ihtiyaçlarından biri binalar iken ve bu konuda ciddi sıkıntılar yaşanırken AK parti grubunun bu önerisi Büyükşehir Belediyesi hizmetlerini sekteye uğratmak ve halkımızın da hizmet almasını engellemekten öte bir anlam taşımamaktadır. Komisyonca Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen tüm bina ve ekipmanlar Hatay’ın ortak malıdır. Tüm Hatay’a hizmet edecek bir binanın sadece bir ilçeye tahsis edilmesini istemek hangi vicdan ve mantık ile bağdaşır. Bu durum halka nasıl izah edilebilir? Antakya Belediyesi’nin bir hizmet binasına ihtiyacı olduğunu biliyorum. Bu talebi çok naif bir talep olarak görüyorum ancak istenilen ve üzerinde ısrar edilen yer için bulunulan talebin pek de masumca olduğuna inanmıyorum. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı olarak her ilçemize eşit mesafede olduğumu, her ilçemizin hakkını ayrı ayrı kollayacağımı ancak öncelikle Hatay’ın ortak çıkarlarını gözetmek durumunda olduğumun bilinmesini istiyorum. Ak Parti grubunun vermiş olduğu bu önerinin ne anlama geldiğinin kamuoyunca takdir edileceğine de inanıyorum” diye konuştu.

Yine aynı günkü Meclis oturumunda HATSU Yönetim Kurulu oluşturuluncaya kadar bu görevi yürütmek, işleri hızlandırmak gayesi ile kanunlara uygun olarak Büyükşehir Belediye Başkanı’nın görevlendirilmesi istendiğini ancak yine AK Parti grubunun oyları ile bu talebin reddedildiğini kaydeden Başkan Savaş; “Tüm Hatay halkının güveni ve iradesi ile Büyükşehir Belediyesi’ni teslim ettiği Belediye Başkanı’na geçici olarak bu görevin verilmemesini esefle karşılıyorum. Ak Partili Meclis Üyesi arkadaşlarımı, Meclis görüşmelerinde kentin ve halkın çıkarlarını ön plana alan, siyasi düşünce ve telkinlerden uzak değerlendirmeler yapmaya davet ediyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here