Sen Listeni As, Türk Metal’in Sayısı Ortaya Çıksın!

0
109

türk metal-sen35Üye listesi açıklaması isteyen Çelik-İş Sendikası’na sert sözlerle yüklenen Türk Metal Sendikası Çukurova Bölge Başkanı Metin Önde, Çelik İş’in yetkili sendika olarak her yere ilan ve tamim asma hakkına sahip olduğunu hatırlattı ve yüzlerce kişinin Türk Metal’e geçeceğini de iddia etti.

İsdemir’de işçilerle bir araya gelen Türk Metal Sendikası Çukurova Bölge Başkanı Metin Önde, yine önemli açıklamalarda bulundu. Bazen gergin, bazen de esprili üslubuyla işçilere seslenen Metin Önde, ülkücü kimliğini hiç gizlemediğini, din, dil ve ırk ayrımı yapmadığını ve sadece emeğin temsilcisi olduğunu hatırlattı.

Türk Metal’de her din, ırk ve siyasi görüşten üyeleri olduğuna dikkat çeken Önde, İsdemir’de bir tek işçinin dahi huzursuz olmasının kendisi için bin tane makamdan daha önemli olduğunu belirtti ve bir anneyi yatağında uyuyan 2 yaşındaki bebeğiyle tehdit eden bir anlayışla mücadele ettiklerini de söyledi.

Bakan İsmet Yılmaz’ın Adını Yalanlarına Alet Ediyorlar!

Hatay programında İsdemir’i ziyaret eden Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın adını işçilere yönelik tehdit unsuru olarak kullandığı iddia edilen Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül’ü sert sözlerle eleştiren Önde; “Sayın bakanın adının kullanılması konusunda Türk Metal Sendikası Genel Başkanımız Sayın Pevrul Kavlak’a bilgi verdik. Sayın genel başkanımız sayın bakanla görüşerek bu konuda bilgi vereceklerini söylediler. Sayın bakanın adını niye karıştırıyorsun?” diyerek üslubunu sertleştirdi. Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül’ün sürekli olarak hakaret mesajları attığını da iddia eden Önde, kendilerinin yapacaklarını anlattıklarını, Gül’ün de hakaret edeceğine yapacaklarını anlatması gerektiğini kaydetti.

Türk Metal’e Geçsinler Diye Kimseyi Taciz Etmeyin!

Üyelerine özel ricada da bulunan Metin Önde; “Hareketimizin adı gönül kervanı! Allah rızası için kimseyi zorlamayın, kimseyi rahatsız etmeyin, taciz etmeyin, davet edin. Gönül kervanı ancak böyle güzel yürür. Zorla kazandıklarımızla nereye kadar gidebiliriz? Bedeni yanımızda, ruhu başka yerde gezer. Bugün Ali Cengiz Gül’ün yanında 2 bin tane beden var, ruhu bizim yanımızda!” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

türk metal-sen36

Bakan Yılmaz Tarafsız Olduklarını Söyledi…

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın İsdemir ziyareti sonrası soru işaretlerine de dikkat çeken Türk Metal Sendikası Çukurova Bölge Başkanı Metin Önde; “Milli Savunma Bakanının Hatay ziyareti, Suriye ile ilgili daha önceden programlanmış bir konu iken, İsdemir’i de ziyaret etti, işçilerle de çelikhane yemekhanesinde sohbet etti. Çelik İş Sendikası sinekten yağ çıkarmayı bildiği için ‘bakanı biz buraya getirdik’ dedi. Bir arkadaşımız yemekhanede ‘Biz Türk Metalliyiz, siz buraya farklı bir mesaj vermek için gelmişsiniz’ sözüne, sayın bakan biz ortadayız yanıtını verdi.

Bakan gelmiş de birlikte liste yapmışlar. Türk Metal üyelerini işten atacaklarmış. Sayın bakanı niye yalanlarına karıştırıyorsun. Genel Başkanımıza ‘Bakanın adını kullanıyorlar’ diye bilgi verdik. Gerekli görüşmeler yapılacak. Ali Cengiz Gül, oyunlarına devam ederken, Başbakan havadan geçse biz geçirdik diyecekler. Bu tükenmişlik sendromudur!” şeklinde konuştu.

Toplu Bir Geçiş Olacak!

Metin Önde, önümüzdeki günlerde sendikaya toplu geçişlerin olacağını da iddia ederek bir işçinin kendisine gönderdiği mesajı da okudu. İşçinin ‘e-devlet şifrem bu. Ne olur hemen Türk Metal’e girişimi yapma. Yoksa Cengiz Gül’ün tacizinden kurtulamam. Gerektiği zaman geçişimi yaparsın’ şeklinde ifadeler kullandığına işaret eden Önde bunun gibi yüzlerce örnek verebileceğini de kaydetti.

Metin Önde, Çelik İş Sendikası’nın attığı mesajlara ilişkin de konuşurken; “Sürekli hakaret dolu mesajlar atıyorlar. Ben burada yapacaklarımı anlatıyorum. Sen de bizim gibi yapacaklarını ortaya koy. Niye hakaret dolu mesajlar atıyorsun? Sen git futbolunu oyna. Geçmişte üçüncü sınıf kaleciydi. Şimdi de üçüncü sınıf sendikacı oldu. Bu spor kulübü Rahmetli Metin Türker’in bize emaneti bizim namusumuz diyordu, nereye gitti bu namus emmoğlu?” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here