HASİP’ten ‘Milletçe Kenetlenmeye’ Çağrı

0
58

Hatay Sivil İrade Platformu, geçtiğimiz hafta sonu Boyacılar Parkında bir araya gelerek, devletimizin sürdürmekte olduğu ‘Bahar Kalkanı Harekatı’na açık destek verdiklerini kamuoyuna duyurdular. İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da basın açıklamasına katılarak destek verdi.

Mehmetçiğin verdiği haklı ve kutsal mücadele sürerken tüm siyasi tartışmaları ve ötekileştirmeleri reddettiklerini vurgulayan Platform Üyeleri; “Anadolu, tüm emperyal tuzakları ve hain planları yırtıp herkes için Hakkı, adaleti ve özgürlüğü ayakta tutmak üzere her zamankinden daha fazla birlik ve dayanışma içinde çalışmak zorundadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabr-ı cemil diliyoruz.

Necip milletimizi bu zor günlerde şartsız ve tereddütsüz devletin yanında olmaya, maddi manevi her anlamda Mehmetçiğe destek olup kenetlenmeye, her an ve her yerde aklı selim ve vakar içinde hareket etmeye davet ediyoruz” şeklinde ifadeler kullandılar.

Suriye’deki güncel süreçle ilgili gerçekleri maddeler halinde sıralayan platform üyeleri, şu ifadelere yer verdiler; “Suriyeli mazlum ve mağdur insanları korumak insani ve imani bir görevdir. TSK Suriye’de ülkemizin sınırlarını korumaktadır. Silahlı kuvvetlerimiz ülkemizi bölme planları yapan emperyal güçlere karşı haklı mücadelemizi sınırlarımızın hemen ötesinde sürdürmektedir. Yapılan uluslar arası mutabakatlara rağmen gerek 33 askerimizin şehit edilmesine, gerek İdlib’deki halka yapılan hunharca saldırılara karşı yeterli şiddette tepki vermek, Suriye’deki mücadelemizi güçlendirecektir.

İdlib’deki saldırılardan dolayı güvenli sığınak arayışındaki mülteci kardeşlerimizi ve ülkemizde hâlihazırda misafir ettiğimiz muhacirleri Suriye’de kurulacak güvenli bölgelerde korumak ve barındırmak en doğru ve etkili yöntem olarak görünmektedir. Suriye’deki PKK ve PYD gibi terör unsurlarının zayıflatılması için Türk Silahlı Kuvvetleri’nin harekat bölgelerinde bulunması büyük önem arz etmektedir. Türkiye, Avrupa kapılarını açarak mültecilere “git” dememiştir, kararı kendilerine bırakmıştır, gitmek isteyene kötü davranmamıştır, bu hususta eleştiri ve baskıyı hak eden tek taraf ikiyüzlü Avrupa’dır.”

Açıklamanın ardından devletimizin bekası, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin başarısı ve şehitlerimiz anısına dualar edildi.  (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here