Haksöz; “Mücadelelerinde Kadınlarımızla Birlikte Mücadele Etmek Hepimizin Asli Görevidir”

0
78

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay İl Kadın Kolları Başkanı Avukat Filiz Haksöz; “Mücadelelerinde Kadınlarımızla Birlikte Mücadele Etmek Hepimizin Asli Görevidir”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay İl Kadın Kolları Başkanı Avukat Filiz Haksöz, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde, 15 ilçe kadın kolları başkanlarının katılımıyla basın açıklamasında bulundu.

Antakya’da, ilçe kadın kolları başkanları ve Hatay Milletvekili Suzan Şahin’in katılımıyla gerçekleştirilen buluşmada açıklamalarda bulunan İl Başkanı Haksöz; “Kadına yönelik cinsiyet ayrımcılığının sona erdiği şiddetin önlendiği kadınların hayatın her alanında yer aldığı yönetimin her aşamasında temsil edildiği daha güçlü ve daha Çağdaş Türkiye’yi birlikte yaratabileceğimize olan inancımızla tüm kadınlarımızın Dünya Emekçi Kadınlar gününü kutluyorum” dedi.

Yaşam ve kadın hakları mücadelesinde kadınların yanında yer almanın asli görev olması gerektiğini vurgulayan Haksöz; “Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetin odak noktasında yer alan, cumhuriyetin kurulmasında önemli bir misyon üstlenen modern ve Çağdaş Türkiye’nin oluşmasında söz sahibi olan, sosyal ve siyasal haklarına birçok dünya ülkesinden önce kavuşmuş olan kadınlarımız ne yazık ki günümüzde şiddeti eşitsizliğe ve ayrımcılığa maruz kalmaktadır. Kadınlarımızın yaşadıkları birçok zorluğun yanında kadına şiddet toplumsal sorunların başında hala yerini korumaktadır. Kadınlar siyasal, ekonomik ve sosyal alanda haklarını elde etmek için çalışmakta ve maruz kaldıkları şiddet, tecavüz ve saldırılara karşı da kendilerini korumak için mücadele vermektedirler. Kadınlarımızın yaşam hakkı için verdikleri mücadele anlarında yer almak ve birlikte mücadele etmek hepimizin asli görevidir. Kadınların hayatın her alanında eşit haklara sahip bireyler olması için verilen hak mücadelesinde Cumhuriyet Halk Partisi olarak yanlarında olduğumuzu belirtiyoruz. Sevginin, fedakarlığın, emeğin sembolü olan kadınlarımızın toplumsal yaşamımızın onurlu bireyleri olarak hayatın her alanında yer aldığı 8 Mart’lar yaşamayı diliyoruz” şeklinde konuştu.

Kılınç; “Kadını Eve Kapatmaya Çalışan Zihniyete Dur Diyeceğiz”

CHP İskenderun İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurhayat Kılınç da; “Çağdaş kızlarımızın yetiştirilmesinin önüne engeller koymaya çalışan AKP’ye ve işbirlikçilerine biz kadınlar ve CHP olarak asla izin vermeyeceğiz. Kadın cinayetlerinde birden radikal bir yükselişin olmasında en önemli etken kadına yönelik olarak uygulanan sistematik baskıdır. Kadınları eşinin emrinde ikinci sınıf insan olarak gören, onları eve kapatmaya çalışan AKP zihniyetine dur diyeceğiz. Her türlü şiddetin son bulduğu yarınlarda, tüm kadın hakları için mücadeleye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, eşit, özgürlük ve mutluluk dolu bir yaşam sürmenizi diler, güzel ülkemizin her karış toprağında emeği ile alın teri ile her köşesinde yüreği ile var olan laik demokratik Cumhuriyetimizin temel güvencesi olan siz değerli kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutlarım” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here