Gündemden Kısa Kısa Haberler

0
68

gündem kısa1Açık Lise Sınavları Bu Hafta Sonu Yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından, Merkezi Sistem Sınavları şeklinde yapılacak olan “AÇIK LİSE 2.DÖNEM SINAVI” 1.Oturum 11 Mayıs 2013 Cumartesi günü saat: 10.00’da, 2.Oturum saat: 14.00’de, 3.Oturum 12 Mayıs 2013 Pazar günü saat: 10.00’da, 4.Oturum saat: 14.00’de gerçekleştirilecek. İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından verilen bilgiye göre sınav şu okul ve merkezlerde gerçekleştirilecek; Beş Temmuz İlkokulu, İskenderun Lisesi, Namık Kemal İlkokulu, İnönü İlkokulu, Mithat Paşa İlkokulu, Kurtuluş İlkokulu, İnönü Ortaokulu, Şemsettin Mursaloğlu Anadolu Lisesi, İstiklal Makzume Anadolu Lisesi, Emine Saadet Çarmıklı İlkokulu, General Şükrü Kanadlı İlkokulu, İskenderun Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, İskenderun M Tipi Kapalı C.İ.K., İskenderun Açık C.İ.K.

Yarıkkaya Aşıkları İngilizce Basılıyor!

İskenderun’da yıldızı parlayan genç ve yetenekli yazar Kaan Metin Çelik, yazdıklarıyla da yaptıklarıyla da göz dolduruyor. “Yarıkkaya Âşıkları” kitabının 26. baskıyla yaklaşık 26 bin satan Yazar Kaan Metin Çelik, 3 aylık bir dönemde, İlköğretim, Lise ve Anadolu Liseleri olmak üzere 50 okulda yaklaşık 20 bin öğrenciye de kitaplarıyla ilgili seminerler verdi. Bugüne dek 13 tane kitap yayımlayan Yazar Çelik, en son çıkan “Sekiz’in Dokuz’u Gibi Ola Mısın” kitabında da baskı sayısı 10 bini buldu. Öykü türünde olan “Yarıkkaya Âşıkları” kitabı da Hatay’da ilk kez olmak üzere İngilizce basıldı. Bu önemli çalışmayla da Hatay’da adından söz ettiren Yazar Kaan Metin Çelik, İngilizce basılan Yarıkkaya Âşıkları’nı 20 Mayıs’a kadar okuyucularıyla buluşturacak. Çelik, Mayıs ayı sonu Ankara’da ki Hatay günlerine de yaklaşık 3 ile 5 bin arası kitap göndermeyi planlıyor.

“Her Sağlıklı İnsan Bir Engelli Adayıdır

Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Dünya Engelliler Haftası nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı. Bu tür özel günlerin engelli vatandaşların sıkıntılarını herkesin anlaması bakımından öneminin büyük olduğunu ifade eden Karasayar; “Engelli bireyler dünyanın her toplumunda olduğu gibi bizim ülkemizde de nüfusumuzun belirli bir kısmını teşkil etmektedir. Engelli olmak asla bir kusur olarak görülmemeli ve hiçbir zaman yaşama sevincine mani olmamalıdır. Bugün birçok engelli vatandaşımız zorlukların ardına saklanmayarak yaşama sarılmış, bu gayretleri sonucunda pek çok alanda başarılarıyla kendilerini kabul ettirerek örnek insanlar olmuşlardır. Onların daha iyi yaşam koşullarına kavuşabilmeleri için, bizlere düşen görev ise engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmak, onların ve yakınlarının yaşamlarını kolaylaştırmaktır. Şunu da hiçbir zaman unutmamalıyız ki; Her sağlıklı insan bir engelli adayıdır” dedi.

CHP’li Uyar; “Trafikte Çevremize Örnek Olmalıyız”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı. Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftasının, ülkemizde trafik bilincinin sağlanması ve trafik kültürünün oluşturulmasını amaçladığını hatırlatan Uyar; “Özellikle küçük yaşta olan ve geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımıza trafik eğitimi verilmek suretiyle kurallara uyma alışkanlığını kazandırmak, gelecekte trafik kurallarını özümsemiş, bilinçli bireylerden oluşan çağdaş bir trafik ortamı oluşturmak gayesiyle yapılan çalışmalarla ilgili olarak bu manada katkı sağlayan tüm trafik görevlilerimizin, kurum ve kuruluşlarımızın emeklerini boşa çıkarmamak için trafik kurallarına uymanın vatandaşlık görevi olduğunu ve birbirimize olan sevgi ve saygının en önemli göstergesi olduğunu unutmamalıyız. Bu konularda sorumlu bireyler olarak hepimize önemli görevler düşmektedir. Çocuklarımızdan başlayarak hepimizin çevremize örnek olmamız gerekmektedir” dedi.

Erzin Emniyeti Motosiklet Sürücülerini Bilgilendirdi

Erzin İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Şube Amirliği, artan motosiklet kazalarına karşı sürücülere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi. Erzin İmam Hatip Lisesi konferans salonunda gerçekleşen toplantıya günler öncesinden belediye hoparlöründen anons edilmesine rağmen az sayıda vatandaş katıldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlileri, Erzin’de kazaların yüzde 80’ini motosiklet kazalarının oluşturduğunu, bu kazalarda kask takılmadığı için çok sayıda ölüm ve yaralanmaların meydana geldiğini söyledi. Ayrıca ilçede kayıtlı sürücünün 5 bini bulduğu, bunun bin 500’ünü motosiklet sürücülerinin oluşturduğunu belirten görevliler, trafikte kaskın hayat kurtardığını gösteren bir slayt gösterisi de sundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here