Genel Başkan Gül; “İşçi Olmazsa İsdemir Bir Hiçtir!”

0
99

çelik-iş destek3İsdemir grevini sürdüren çelik işçisini bilgilendirme toplantıları devam ediyor. Bilgilendirme toplantılarından biri de Payas Belediyesi önünde gerçekleştirildi. Düzenlenen toplantıya Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, Mali Sekreter Bayram Altun, Şube Başkanı Metin Önde, şube yönetim kurulu üyeleri, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Payas, Ak Parti, CHP, MHP, BBP ve SP ilçe başkan ve yöneticileri, muhtarlar ve kooperatif başkanları katıldılar.

Toplantıda ilk sözü alan Şube Başkanı Metin Önde; “Toplu İş Sözleşmesi’nde tıkanma yaşıyoruz. Bu mübarek günde direnmek daha keyifli oluyor. Rabbimiz emriyle aç kalıyoruz, onlar tarafından aç bırakılmamız önemli değil. Biz omuz omuza olduğumuz sürece kimse bizi yıkamaz. Bu fabrikada huzuru tesisi etmeden TİS imzalamayacağız” diye konuştu.

Bekir Altan “Her zaman işçinin yanında olurum”

Daha sonra söz alan Payas Belediye Başkanı Bekir Altan da İsdemir işçisinin her daim yanlarında olacaklarını ifade ederek; “Grevin ilk günü size destek olmak üzere İsdemir’e geldiğim için bana sitem edenler oldu. Payas Belediye başkanının burada ne işi var dediler?  İsdemir demek Payas, Payas demek İsdemir demektir. İşçinin sosyal bir hareketi varsa, hak arama mücadelesi varsa koşar gelir işçimizin yanında oluruz. Ben belediye başkanlığından önce insanım, sizden biriyim” şeklinde konuştu.

Son olarak konuşan Genel Başkan Cengiz Gül ise işçilere hitap ederek; “Grevimizin ekonomik nedenlerden çok manevi  nedenleri var. Çelik işçisi, iş güvencesi, saygı, sevgi istiyor, iş yerinde  baskı ve ispiyon mekanizmaları istemiyor. Çelik işçisi onuruyla oynanmasını istemiyor. Biz olmazsak İsdemir bir hiç! ‘İsdemir bizimdir, bizim kalacak’ dediğimizde buna alınıyorlar. Oysa işçiler olarak fabrikamızı sahipleniyoruz, bundan alınmak yerine gurur duyulması gerekir. Hiçbir siyasi makam, sivil toplum örgütü İsdemir’in bu baskıcı zihniyetini asla ve asla tasvip etmiyor” dedi.

Genel Başkan Gül, Payas sonrası aynı gece İskenderun Belediyesi Sosyal Tesisleri yanındaki park alanında bulunan grev çadırında yine işçilere hitap ederek, İsdemir’de öncelikli sorunlarının ücret değil huzur olduğunu ifade etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here