CHP’den Yeni Aday Adayı: Mehmet Çardak!

0
117

mehmet çardak1CHP İskenderun İlçe binasında düzenlediği basın toplantısı ile İskenderun Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu açıklayan Gümrük Müşaviri Mehmet Çardak, belediye başkan adayı ve başkan seçilmesi halinde yapacağı hizmetleri tek-tek sıraladı.

CHP İlçe Başkanı Süleyman Uyar ve ilçe yönetimin de hazır bulunduğu adaylık açıklamasında Mehmet Çardak, remi olarak İskenderun Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulunduğunu belirtti. Çardak; “Hatay’ın Anavatan’a katılışının, Lozan Antlaşması ile Gazeteciler ve Basın bayramının yıldönümünü hep birlikte kutladık. Ancak, önceki yıllara nazaran bu yıldönümlerini maalesef biraz farklı ve buruk kutladık. Çünkü Suriye’deki iç çatışmalar bölgemize de sıçramıştır ve 2013 yılında Reyhanlı ilçemizde bombalar patlamıştır. Antakya’da gezi parkı eylemlerine destek yürüyüşlerinde sorunlar yaşanmaktadır. Bu sebeplerle bugüne kadar 80’in üzerinde kardeşimiz can vermiştir. Faili meçhul cinayetler vardır. Hatay’ın güvenliğinde zafiyet oluşmuştur. Halk, baskıdan ve korkudan tedirgin olmaktadır ve geleceğinden endişe duymaktadır” dedi.

Siyasi sorumluluk üstlenmekten asla kaçınmayacağını kaydeden Çardak; “Bu yüzden elimi taşın altına koyarak, İskenderun Belediye başkanlığına aday adayı oldum” değerlendirmesinde bulundu.

İskenderun Belediye Başkanı seçilmesi halinde hedefleri ve projeleri hakkında bilgiler de veren Mehmet Çardak; “İskenderun’u, Doğu Akdeniz’in liman ve turizm kenti yapmak ve eğitim, sağlık, lojistik alanlarında cazibe merkezi haline getirmek. Kamuya ait yeşil alanlar imara açılmayacaktır. Kentin cadde ve sokakları süs ağaçları ve çiçeklerle donatılacak, Akdeniz’in cennet kentine dönüştüreceğiz. Kırsal alanda tarım ve hayvan üreticileri desteklenmek suretiyle; kent merkezine göç önlenecek ve İskenderun marka kent yapılacaktır.

İskenderunluların huzuru ve refahı için sivil toplum kuruluşlarının ve halkın görüş ve projelerine önem ve değer verilecektir. Kent ekonomisinin temeline insanı esas alan istihdamı arttıran ve katma değer yaratan top yekün bir kalkınma modelinin uygulanmasına katkı sağlanacaktır. İskenderun’un kara, deniz, hava ve demir yolu ile tüm Türkiye ve dünya ülkeleri ile bağlantıları geliştirilerek arttırılacaktır. Kentte sosyal yaşam merkezleri arttırılacak; güvenli, konforlu meydan ve caddeler oluşturulacak. Kenttin büyük sorunlarından biri haline gelen otopark sorununa mutlak çözüm bulunacaktır” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here